Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Сезонні продукти осені, які варто додати в свій раціон

      1299 Читать новость на русском
      Сезонні продукти осені: список
      Сезонні продукти осені: список / 24 Канал

      Найкорисніші продукти – сезонні. Їх рекомендують їсти вагітним, годуючим, маленьким дітям і всім, хто піклується про своє здоров'я. До того ж, сезонні продукти суттєво зекономлять вам бюджет.

      Восени на полицях магазинів та на ринках продають смачні продукти, які дарує осінь. Серед них, – інжир, виноград, гриби та інші.

      Читайте також: 5 причин, чому варто з'їсти грушу прямо зараз

      Інжир

      Цей солодкий фрукт з ніжною м'якоттю дозріває в другій половині серпня, тому саме у вересні варто шукати його в магазинах і на ринках.

      Інжир – рекордсмен за вмістом йоду, він також особливо корисний годуючим мамам для поліпшення лактації. Його сезон швидко закінчується, тому потрібно встигнути насолодитися приємним смаком заморського плоду.

      Сезон інжиру – вереснь та початок жовтня
      Сезон інжиру – вереснь та початок жовтня

      Як вибрати інжир? Візьми плід в руку, трохи натисни на нього – інжир повинен піддатися, але не мати вм'ятин і пошкоджень.

      Гриби

      На відміну від печериць, які можна знайти в торгових мережах цілий рік, лісові гриби варто шукати на ринках як раз восени. Опеньки, приміром, відійдуть вже до середини жовтня.

      Лисички, маслюки, підосичники і підберезники теж довго не зберігаються, тому поспішіть приготувати всі найароматніші страви зі свіжих лісових грибів і засушити трохи на зиму. А якщо маєте натхнення, то сходіть в ліс та спробуйте пошукати гриби самостійно.

      Виноград

      Зараз на ринках вдосталь винограду: білий і чорний, "дамські пальчики", "мускат" та інші сорти. У жовтні основний сезон цих ласощів закінчиться і замість десятка сортів на прилавках залишаться два-три.

      Сезон винограду – кінець серпня, вересень та початок жовтня
      Сезон винограду – кінець серпня, вересень та початок жовтня

      Найкраще обирати виноград за смаком, у кожного сорту він свій. Попросіть у продавця кілька ягід на пробу та самостійно відбирайте гілки при покупці.

      Баклажани

      Саме в осінній період баклажани вирощують з мінімальною кількістю хімікатів. А на смак вони дуже ніжні і молочні. Баклажани будуть на прилавках ще до кінця осені, але у вересні вони найбільш корисні.

      Горіхи

      Восени варто запастися волоським горіхом на зиму – його потрібно просто висушить в духовці і тоді він не зіпсується до наступного року. А молоді горіхи особливо приємні на смак.

      Щоб волоський горіх не зіпсувався – просушіть його в духовці
      Щоб волоський горіх не зіпсувався – просушіть його в духовці

      Лісова журавлина

      На відміну від садової, вона вирощена природним шляхом. Розпізнати її просто: вона дрібна. У найближчі кілька тижнів вересня лісову журавлину можна буде знайти на ринках.

      Сливи

      Максимальної соковитості і багатства смаку сливи досягають якраз до середини вересня. У цей період вони стиглі і ароматні.

      З них виходять прекрасні пироги і тарти. Та й самі по собі сливи багаті на вітаміни і дуже корисні для травлення.

      Сезон слив – середина вересня
      Сезон слив – середина вересня

      Джерело: lady.tochka.net
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук