Такий висновок зробив професор відділу епідеміології Лондонського Королівського коледжу Тім Спектор, повідомляє The Independent.

Він випустив документальний фільм "Міфи про дієту", де показав безпрецедентний експеримент, в якому брав участь син професора.

Син Спектора протягом 10 днів харчувався лише фастфудом. Перед експериментом хлопець не був проти більше тижня їсти тільки нездорову їжу. Однак після закінчення зазначеного часу він усвідомив, що потрібно терміново переходити на салати.

Результати дослідження продемонстрували, що за короткий термін вживання шкідливої ​​їжі різноманітність мікрофлори кишечника скоротилося на 40%. При цьому проблеми з травленням хлопець відчув вже на четвертий день експерименту.

Також виявилося, що через два тижні після завершення експерименту, коли син професора став харчуватися овочами та фруктами, кількість знищених корисних мікроорганізмів не відновилася навіть на половину.

Дієтолог наголосив, якщо мікроогранізми вбиває нездорова їжа, то у людей з'являється зайва вага і слабшає імунна система.

Аби відновити мікрофлору кишечника, треба вживати продукти з пробіотиками, такими як йогурт, коренеплоди, горіхи, оливки і продукти з високим вмістом клітковини.

Читайте також: Американка показала обід з McDonald's, який зберігала 6 років