Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Що додати до кави, щоб надати їй корисних властивостей: прості секрети

      Як покращити властивості кави
      Як покращити властивості кави / Фото з відкритих джерел

      Завдяки простим способам до улюбленої чашки кави можна додати вітамінів і антиоксидантів.

      Навколо запашного напою постійно точаться суперечки щодо користі та впливу на здоров'я, передає 24apteka.

      Читайте також: Які солодощі можна давати дітям: поради дієтолога

      Та поки науковці та медики сперечаються, властивості улюбленої кави можна суттєво покращити додатковими інгредієнтами.

      1. Корицю додають до кави для підвищення настрою і здоров'я серця, адже вона містить вітаміни групи В, Е, К і понад 40 інших корисних сполук.

      Кориця

      Кориця робить каву ароматнішою і зміцнює здоров'я серця

      Окрім того, спеція захищає мозок і може знизити ризики розвитку онкологічних захворювань. Експерти рекомендують вживати цейлонську корицю – більш безпечний сорт, ніж сорт Касія, в якому багато рослинного кумарину.

      2. Імбир має чудові антиоксидантні та протизапальні властивості. Він корисний для лікування простудних захворювань, м'язових болів, нудоти і захворювань травної системи. Також імбир знижує рівень холестерину і метеоризм. 

      3. Кава з куркумою сприяє здоров'ю печінки, органів травлення та нервової системи, допомагає зменшити депресію і занепокоєння. Найкраще разом з куркумою класти в напій щіпку чорного перцю, який покращує біодоступність спеції, роблячи її більш ефективною.

      Куркума

      Кава з куркумою допомагає зменшити депресію і занепокоєння

      4. Натуральний какао-порошок містить багато природного заліза, харчових волокон і магнію. Тож кава з какао корисна для здоров'я серця, контролю кров'яного тиску і холестерину, поліпшення настрою і роботи мозку.

      5. Кардамон допомагає активізувати слинні залози і роботу шлунка. Застосовується спеція і для профілактики респіраторних захворювань, покращує кровообіг в легенях, нормалізує тиск і має відхаркувальні властивості.

      А ще спеція допомагає боротись з залежністю до солодкого, полегшує головний біль, добре заспокоює і розслабляє тіло.

      Кардамон

      Кардамон у каві покращує кровообіг в легенях, нормалізує тиск

      Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук