Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Що приготувати із черствого хліба: смачні рецепти

      Що приготувати із черствого хліба
      Що приготувати із черствого хліба / 24 Канал

      Кожен житель землі в середньому викидає за своє життя майже 30 кілограмів хлібобулочних виробів, лише тому, що встигли з'їсти їх свіжими. Проте це не єдиний вихід! Черствому хлібу можна повернути свіжість, або ж приготувати з нього смачні та вишукані страви.

      Як освіжити черствий хліб

      Засохлий хліб – ще не зіпсований, з нього просто вийшла волога. Тому якщо ви купили хліб лише день-два тому, але він засох – не поспішайте його викидати.

      Читайте також: Що приготувати в Великий піст: рецепти пісних страв з гречкою

      Проте повернути вологу можна навіть підручними засобами:
      - потримайте нарізаний хліб в пароварці або у водяній бані 5-10 хвилин;
      - загорніть хліб у вологий рушник та помістіть у духовку на 5 хвилин при 150 градусах;
      - змочіть шматочки хліба водою або молоком та викладіть на розігріту суху сковорідку, накрийте кришкою та потримайте кілька хвилин.

      Як освіжити черствий хліб
      Як освіжити черствий хліб

      Що приготувати з черствого хліба

      Черствий хліб не втрачає ні вітамінів, ні поживної цінності, тому з нього можна готувати найрізноманітніші страви – супи, гарніри, десерти і напої, багато з яких здивують вас простотою приготування і своїм вишуканим смаком.

      Найпростіший спосіб, як використовувати черствий хліб, це зробити сухарики – звичайні, солоні і часникові, які прийнято додавати в супи і салати. З підсушеного і змеленого хліба можна приготувати панірувальні сухарі, додавши в них морську сіль і трави. Використовуйте їх, як паніровку, або додавайте у фарш.

      Сухарики із черствого хліба
      Сухарики із черствого хліба

      З нарізаного на шматочки черствого батона виходять смачні грінки до сніданку, які готуються за п'ять хвилин: хліб потрібно вмочити в суміш зі збитих з молоком яєць і підсмажити на вершковому маслі.

      Вишукані страви з хліба:
      - оладки з черствого хліба з яблуками: нарізаний на кубики білий хліб замочіть в молоці, змішайте з яйцями, борошном і тертими яблуками, а потім з тіста посмажте оладки і подавайте зі сметаною;
      - шарлотка з черствої булки готується так само, як звичайний варіант шарлотки, але з додаванням розмочених в молоці скибочок хліба. За цим принципом готуються будь-які пироги і запіканки з хлібом, в які можна додавати фрукти, ягоди, морква, гарбуз і інші овочі;
      - піца з хліба відрізняється приємним смаком, якщо хліб попередньо змочити водою або молоком, а потім використовувати в якості основи.

      Солодкі грінки з черствого хліба
      Солодкі грінки з черствого хліба

      Джерело: Bit.ua
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук