Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Що приготувати з куркою: три смачні рецепти від Гордона Рамзі

      1359 Читать новость на русском
      Що приготувати з куркою: рецепти
      Що приготувати з куркою: рецепти / 24 Канал

      З куркою ми часто готуємо – це може бути і основна страва, і закуски, і супи. Відомий британський шеф-кухар Гордон Рамзі часто готує з цим продуктом. Пропонуємо вам три рецепти, які ви зможете повторити на власній кухні.

      Курячий шашлик

      Інгредієнти:
      - 50 г кедрових горіхів;
      - 1 зубчик часнику;
      - 1 перець чилі (за бажанням);
      - 50 г тертого пармезану;
      - 200 г в'ялених томатів в оливковій олії;
      - 500 г курячих стегенець;
      - 2 столові ложки листя петрушки.

      Читайте також: Що приготувати з картоплі: три прості рецепти від Гордона Рамзі

      Рецепт курячого шашлика
      Рецепт курячого шашлика

      Як приготувати курячий шашлик:

      1. Підсмажте кедрові горіхи на середньому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб вони не підгоріли. Потім перекладіть їх на тарілку.

      2. Почистіть часник і подрібніть його. Якщо використовуєте чилі, видаліть з нього насіння і наріжте перець маленькими смужками.

      3. Подрібніть в блендері часник, горіхи, пармезан, чилі і в'ялені томати разом з оливковою олією, в якій вони були.

      4. Перелийте суміш у велику миску. Наріжте курку на шматочки і покладіть їх у миску з маринадом. Перемішайте і поставте в холодильник як мінімум на годину.

      5. Мариновану курку насадіть на шпажки і смажте на грилі по 5 хвилин з кожного боку. Готові шашлички прикрасьте рубаною петрушкою.

      Курка в вершково-томатному соусі

      Інгредієнти для курки:
      - 800 г курячих стегенець без шкіри і кісток;
      - 2 зубчики часнику;
      - маленький шматочок імбиру (2 см);
      - ½ чайної ложки морської солі;
      - ½ чайної ложки меленого чилі;
      - 1 ½ столової ложки лимонного соку;
      - 75 мл натурального йогурту;
      - ½ чайної ложки карі;
      - ½ чайної ложки куркуми;
      - 1 чайна ложка меленого насіння зіри;
      - 1-2 столові ложки овочевого масла.

      Рецепт курки у вершково-томатному соусі
      Рецепт курки у вершково-томатному соусі

      Інгредієнти для соусу:
      - 1 ½ столової ложки топленого або м'якого несолоного вершкового масла;
      - 2 подрібнених зубчики часнику;
      - невеликий шматочок подрібненого імбиру (2 см);
      - 1 чайна ложка меленого кардамону;
      - 2 гвоздики;
      - 1 чайна ложка меленого коріандру;
      - 1 чайна ложка карі;
      - 1 чайна ложка куркуми;
      - 1 чайна ложка меленого чилі;
      - 275 мл томатного пюре;
      - 1 столова ложка лимонного соку;
      - 100 мл густих вершків;
      - сіль і чорний перець за смаком.

      Як приготувати курку у вершково-томатному соусі:

      1. У глибокій мисці перемішайте курку з подрібненим часником, тертим імбиром, сіллю, чилі і лимонним соком. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин.

      2. Змішайте йогурт, карі, куркуму і зіру і натріть сумішшю курку. Знову накрийте м'ясо плівкою і залиште маринуватися ще 3-4 години.

      3. Викладіть курку на решітку, поставте її на деко і запікайте в розігрітій до 180°C духовці 8-10 хвилин. Потім змастіть курку овочевим маслом, переверніть і готуйте ще 10-12 хвилин, поки м'ясо не пропечеться повністю.

      4. Тепер приготуйте соус. Покладіть на розігріту сковороду 1 ½ столової ложки топленого або вершкового масла, додайте до нього часник і імбир. Через хвилину додайте інші приправи. Перемішайте і смажте їх ще 1-2 хвилини, поки спеції не почнуть виділяти пряний аромат. Додайте томатне пюре і лимонний сік і готуйте ще пару хвилин.

      5. Викладіть курку в сковороду з соусом і добре перемішайте. Потім додайте 40 г масла і вершки і тушкуйте страву до тих пір, поки соус не загусне. Посоліть і поперчіть за смаком. Перед подачею посипте курку меленим коріандром.

      Фарширована курка

      Інгредієнти:
      - кілька столових ложок оливкової олії;
      - 150-200 г мисливських ковбасок;
      - 1 цибулина;
      - 2 зубчики часнику;
      - пучок чебрецю;
      - 800 г консервованої білої квасолі;
      - сіль і мелений чорний перець - за смаком;
      - 200 г в'ялених томатів в оливковій олії;
      - ціла куряча тушка (приблизно 2 кг);
      - 1 лимон;
      - 1 чайна ложка паприки;
      - 400 мл білого вина;
      - 200 мл води;
      - спеції за смаком.

      Рецепт фаршированої курки
      Рецепт фаршированої курки

      Як приготувати фаршировану курку:

      1. У великій сковороді підігрійте трохи оливкового масла і смажте на ньому нарізані мисливські ковбаски 3 хвилин. Додайте подрібнену цибулю і тушкуйте ще хвилину, поки вона не розм'якшиться.

      2. Потім додайте в сковороду нарізаний часник, підсмажте ще пару хвилин і приправте листям з трьох гілочок чебрецю. Додайте квасолю, сіль і чорний перець і добре перемішайте. Через пару хвилин покладіть в'ялені томати і дві столові ложки оливкової олії з банки, в якій вони перебували. Перемішайте і зніміть сковороду з вогню.

      3. Приправте курку сіллю і перцем зсередини і начиніть її приготовленою сумішшю. Потім закрийте черевце лимоном, щоб не витік сік. Натріть тушку оливковою олією, паприкою, сіллю і перцем.

      4. У форму для запікання влийте біле вино і воду і додайте в рідину спеції. Викладіть у форму курку, що залишився чебрець і накрийте фольгою. Запікайте в попередньо розігрітій до 180°C духовці протягом години.

      5. Потім підніміть фольгу, полийте курку соком з форми і випікайте ще 25-30 хвилин при температурі 200°C. М'ясо має покритися золотисто-коричневою скоринкою.

      6. Перед подачею дайте страві охолонути 15 хвилин. Потім вийміть з курки лимон і вичавить сік в форму, в якій запікалася курка. Пропустіть отриманий соус через сито. Вийміть начинку, наріжте курку на частини і полийте їх соусом.

      Рецепт фаршированої курки: відео

      Джерело: Lifehacker
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук