Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Що станеться, якщо повністю відмовитися від глютену

      Чим небезпечна відмова від глютену
      Чим небезпечна відмова від глютену / health.harvard.edu

      Останнім часом набирає популярності режим харчування, який виключає глютен. Та чи варто сліпо наслідувати моду та вносити радикальні зміни в раціон?

      Деякі люди мають алергію на глютен, тому вони не можуть їсти продукти з цим компонентом, пише 24apteka. Та здоровим людям потрібно задуматися і ознайомитися з наслідками відмови від глютену.

      Читайте також: Як суттєво знизити ризик хронічних хвороб: відповідь дієтолога

      1. Проблеми зі шлунково-кишковим трактом

      Глютен містить клітковину, що є джерелом рослинного волокна. Якщо ви відмовляєтеся від цих продуктів, то шлунково-кишковий тракт не отримає додаткової порції клітковини. Дефіцит добової норми рослинних волокон призведе до хронічного закрепу, а в довгостроковій перспективі – до захворювань, що можуть вплинути на інші системи організму (діабету і серцево-судинним недугам).

      Відмова від глютену спричинить проблеми зі шлунково-кишковим трактом
      Відмова від глютену спричинить проблеми зі шлунково-кишковим трактом

      2. Підвищення ризику серцево-судинних хвороб

      Науковці виявили, що відмова від глютену може підвищити ризик серцево-судинних захворювань. Вітаміни групи B, які у високій концентрації містяться в зернах, запобігають серцевим хворобам.

      3. Ослаблення імунітету

      Вітаміни групи B, що містяться в зернових культурах, відповідає за сировину для виробництва енергії, за захист для функцій нервової системи та імунітету. Також відмова від продуктів, що містять глютен, призводить до авітамінозу та послаблення імунітету.

      Ослаблення імунітету
      Ослаблення імунітету

      4. Дестабілізація рівня цукру

      Вживання оброблених продуктів без клейковини (хліб, тісто для піци, булочки, макарони і крекери) можуть збільшити рівень цукру в крові. У довгостроковій перспективі веде до діабету.

      Чому люди відмовляються від глютену? Глютен – це комплекс рослинних білків, які містяться у злакових культурах. За словами лікаря Наталії Самойленко, у сучасних злакових культурах (селекційних і генномодифікованих сортах) процентний вміст глютену набагато вищий, ніж в диких сортах. Таким чином, сучасна людина споживає більшу кількість глютену, ніж її предки. Саме це і призводить до системних порушень в організмі серед яких – серцево-судинні захворювання, рак, анемія, вовчак, остеопороз, ревматоїдний артрит, розсіяний склероз.

      Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук