Сочевиця як продукт чудово урізноманітнює щоденний раціон та ідеально підходить прихильникам вегетаріанства. Ця рослина містить велику кількість поживних речовин (білок, клітковина, мінерали і вітаміни), а також в ній мало калорій і практично немає жирів. Тому страва із сочевиці відмінно підійде для дієтичного харчування.

Читайте також: Перейти на вегетаріанство та не померти: поради, на які варто зважати

5 корисних властивостей сочевиці

1. Оскільки такий рід бобових містить багато клітковини і білку, ним часто замінюють м’ясо, а любителі тваринної їжі використовують сочевицю як гарнір або основне блюдо. Така злакова культура добре засвоюється в організмі, що вигідно для людей, в яких проблеми з травленням.

2. Через присутність великої кількості амінокислот, мінералів і різних вітамінів сочевиця має здатність виводити з організму токсичні і шкідливі речовини. Крім того, в бобових не накопичуються радіонукліди і нітрати, тому сочевиця є екологічно чистим продуктом.

3. Зокрема вітамін В9 у сочевиці завжди допомагає перетворити шкідливі амінокислоти в корисні, а також підтримує здоров'я нервової системи та допомагає прискорити метаболізм.

4. У сочевиці також можна знайти багато заліза, тому продукт особливо корисний для вагітних жінок і матусь, які годують немовлят грудьми.

5. Що цікаво, вживання цієї злакової культури відмінно позначається на стані шкіри, оскільки у сочевиці є багато антиоксидантів, які захищають шкіру від передчасного старіння. Регулярне вживання сочевиці покращить колір вашої шкіри та зробить її більш гладкою.