Архів
Курси валют
Погода
17°C
27°C 16°C
  • п'ятниця
    28°C 15°C
  • субота
    15°C 12°C
  • неділя
    19°C 11°C
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Що збільшує ризик розвитку діабету: відповідь вчених

Періодичне голодування
Періодичне голодування / home-care-plus.com

Вчені з Бразилії провели дослідження і встановили, що періодичне голодування може погіршити роботу підшлункової залози та збільшити ризик розвитку діабету.

Про це йдеться у заяві вчених на щорічних зборах Європейського товариства ендокринології.

Читайте також: Все про цукровий діабет: перші симптоми, профілактика і фактори ризику

Голодування через день знижує дію інсуліну, в результаті чого збільшує ризик розвитку діабету 2 типу. Такі дієти можуть бути пов'язані з довгостроковими ризиками для здоров'я.

Вчені протягом 3 місяців досліджували щурів, які періодично піддавалися голодуванню. Вони нічого не їли через день. У гризунів зафіксували зниження маси тіла, проте вчені також виявили збільшення черевної жирової тканини.

Після експерименту науковці помітили, що клітини, які продукують інсулін, зазнали пошкодження. Також виявили маркери резистентності до інсуліну і збільшення рівня вільних радикалів.

До слова, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун назвала напої, які можуть викликати ожиріння, діабет 2 типу та карієс у дітей.

Джерело: 24 Канал
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Більше новин
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук