Шкідливі поєднання продуктів порушують злагоджену роботу травлення, а це призводить до збоїв в роботі шлунку, тяжкості і гастриту. Тож читайте далі про поєднання продувати, які варто уникати в раціоні.

Читайте також: Чим небезпечна несмачна їжа: висновок вчених

Картопля і м'ясо

Здається, це традиційне поєднання для обіду, але його краще уникати. Для перетравлення цих двох продуктів потрібні різні види травних ферментів. В результаті їжа довго не перетравлюється, а ви відчуваєте відчуття важкості.

Шкідливі поєднання продуктів: картопля та м'ясо
Шкідливі поєднання продуктів: картопля та м'ясо

Алкоголь і кави

Після алкогольної вечірки краще уникати ранкової кави. Адже кофеїн лише маскує дію алкоголю. Чашка американо надає організму бадьорості на шість годин, весь цей час ваше тіло максимально зневоднене і замість заслуженого міцного сну вас чекає безсоння і прискорене серцебиття.

Бургери і пиво

Це стандартний набір для будь-якого пабу. Але не забувайте, що жирна котлета і алкоголь завдають удару по печінці: організм намагається нейтралізувати дію токсинів, а в цей час потрапляє жир з бургера. Неприємні наслідки – тяжкість і здуття живота, а слідом за ними печія.

Шкідливі поєднання продуктів: бургери і пиво
Шкідливі поєднання продуктів: бургери і пиво

Вино і десерти

Вино з тістечком – теж не найкраща ідея. Вино стимулює вироблення інсуліну і сприяє прискоренню засвоюваності цукрів, що призводить до збільшення жирових відкладень. Найкраще ж доповнення до вина – свіжі овочі чи сир.