Рецепт сирної запіканки з полуницею

Інгредієнти для запіканки:

500 г сиру

100 г сметани або йогурту

3 яйця

75 г манки

125 г цукру

Дрібка ваніліну

Дрібка солі

Крихти печива

Вершкове масло

Інгредієнти для соусу:

500 г полуниці

100 мл води

100 г цукру

20 г крохмалю

Рецепт приготування сирної запіканки з полуницею

Читайте також: Смачно, як у дитинстві: рецепт вареників з вишнею

Яєчні білки добре збити з дрібкою солі та ваніліну у пишну піну. За допомогою блендера збити сир, сметану, яєчні жовтки, манну крупу і цукор до однорідної маси. Акуратно вливати збиті білки та постійно перемішати.

Форму для випічки добре змастити маслом і обсипати крихтами печива. Викласти сирну масу. Випікати протягом 1 години у духовці, розігрітій до 160 С. Потім вимкнути і дати запіканці охолонути.

Відокремити 150 г полуниці і збити в однорідне пюре. Змішати пюре з цукром і поставити на вогонь. Крохмаль змішати з холодною водою і додати в пюре, весь час помішуючи. Довести соус до кипіння і проварити протягом декількох хвилин. Викласти на сирну запіканку свіжі ягоди і полити теплим соусом.