Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Скільки кальцію потрібно організму, щоб бути здоровим

      Скільки кальцію потрібно організму
      Скільки кальцію потрібно організму / styl.pl

      Кальцій – дуже важливий для здоров'я елемент, оскільки він необхідний для суглобів, зубів та судин, він впливає на кров'яний тиск, скорочення м'язів і навіть секрецію певних гормонів.

      Через нестачу кальцію в організмі можуть німіти кінцівки, відбуватись м'язові спазми та порушеннях серцевого ритму. Дефіцит цього елементу може спровокувати навіть часткову втрату пам'яті.

      Читайте також: Як дізнатись, що організму бракує кальцію

      А надлишок кальцію може викликати камені в нирках, ущільнення м'яких тканин та істотно підвищити ризик серйозних судинних захворювань.

      Щоб цього уникнути, необхідно забезпечувати добову норму кальцію. В середньому, вона становить 1000 мг – а це склянка молока, склянка простого йогурту та шматок сиру "чеддер" щодня. Максимальна допустима порція кальцію для здорової людини становить 2500 мг.

      Добова норма кальцію становить:
      - діти до 6 місяців – 200 мг;
      - від 7 до 12 місяців – 260 мг;
      - від 1 до 3 років – 700 мг;
      - від 4 до 8 років – 1000 мг;
      - від 9 до 18 років – 1300 мг;
      - жінки від 19 до 50 років – 1000 мг;
      - жінки від 51 року – 1200 мг;
      - чоловіки від 19 до 70 років – 1000 мг;
      - чоловіки від 71 року – 1200 мг.


      Важливо кальцій споживати разом з вітаміном D (молоко, яєчний жовток, лосось, сардини, тунець), інакше він не буде засвоюватися організмом і принесе більше шкоди, ніж користі. Без вітаміну D він осідатиме в артеріях.

      Топ-10 продуктів, які містять кальцій:

      1. Молоко – у 250 мл міститься 291-322 мг кальцію.

      2. Сири "чеддер" та "моцарела" – вміст кальцію в 100 г сиру становить 800-1000 мг.

      3. Йогурт – у 175 мл міститься 263-275 мг кальцію, у фруктовому йогурті — 189-283 мг.

      4. Тофу – у 100 г є 350 мг кальцію.

      5. Броколі – у 100 г броколі міститься 47 мг кальцію.

      6. Мигдаль, у 100 г якого — 264 мг кальцію.

      7. Сардини в олії – у 100 г сардин в олії міститься 383 мг кальцію.

      8. Боби – у порції 175 мл міститься від 93 до 141 мг кальцію.

      9. Кучерява капуста – у 125 мл приготовленої капусти є 95 мг кальцію.

      10. Морська капуста, крім йоду, містить кальцій – у 126 мг є 13% добової норми.

      Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук