Смачна осінь: рецепт гарбузової каші в мультиварці
Осінь – це безумовно пора смачних овочів та фруктів, а ще сезон гарбузів. Найпростіше, що можна приготувати – це супи та каші. Їх головна перевага у простоті приготування та доступності продуктів.
Ще один приємний бонус страв із гарбуза – їх калорійність. Для прикладу, порція каші з гарбуза містить лише близько 200 калорій, тож не зіпсує вашої фігури.
Читайте також: Рецепт вихідного дня: смачний гарбузовий суп
Рецепт гарбузової каші в мультиварці
Інгредієнти:
- гарбуз 500 г;
- рис 150 г;
- молоко 300 мл;
- вода 150 мл;
- вершкове масло 70 г;
- цукор 150 г;
- 1 щіпка солі.
Гарбузова каша з рисом: рецепт для мультиварки
Приготування:
1. Помийте і очистіть гарбуз від шкірки, наріжте кубиками і викладіть в чашу мультиварки.
2. Залийте чашу мультиварки водою, додайте вершкове масло і накрийте кришкою. Виставив режим "Випічка" на 25 хвилин. За бажанням гарбуз можна перебити в блендері до однорідної консистенції, або залишити в кубиках.
3. Промийте рис в холодній воді. Додайте рис в чашу з готовим гарбузом, а також цукор та сіль. Залийте все молоком, перемішайте і установіть режим "Молочна каша" на 30-50 хвилин. Орієнтуйтесь на готовність рису.
4. Щоб зробити смак більш насиченим, можна додати в кашу корицю чи мускатний горіх.