Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Смачний грудень: із яких продуктів готувати страви взимку

      692 Читать новость на русском
      Що їсти в грудні
      Що їсти в грудні / 24 Канал

      Літо і осінь закінчилися, але навіть у грудні на прилавках магазинів та ринках можна знайти корисні та сезонні продукти. Які продукти купувати зимою та що з них можна приготувати – читайте в матеріалі.

      Всі продукти із списку можна купити на будь-якому ринку та у більшості магазинів. Вони не лише корисні і свіжі, а й набагато дешевші, ніж традиційні літні овочі – помідори чи болгарський перець.

      Читайте також: 3 відмінних продукти для схуднення взимку

      Топінамбур

      Цей коренеплід схожий на корінь імбиру, а от по смаку нагадує картоплю. У топінамбурі міститься величезна кількість вітамінів, мінералів та інших поживних речовин, особливо він багата на залізо, вітамін С і клітковину. Цей овоч очищає організм від холестерину і токсинів, покращує роботу травної системи, сприяє зниженню рівня цукру в крові і артеріального тиску, зміцнює імунітет і серце.

      М'ясо на пюре із топінамбура
      М'ясо на пюре із топінамбура

      Топінамбур можна їсти навіть сирим, а ще його можна варити, смажити та запікати. З нього можна приготувати чудове пюре, які спокійно може замінити картопляне. Також топінамбур можна додавати в салати та супи.

      Пастернак

      Цей овоч з виду нагадує білу моркву, а от на смак він солодкуватий з горіховим присмаком. Це навіть звучить смачно! Цей коренеплід багатий клітковиною. У його склад входить велика частина вітамінів групи В, також в ньому містяться вітаміни С, К, А і РР, залізо, натрій, фосфор, кальцій, калій, цинк і магній.

      Запечений пастернак
      Запечений пастернак

      Пастернак цілком може замінити картоплю або моркву на вашій кухні. З нього також можна приготувати прекрасний гарнір до смаженого м'яса.

      Селера

      Низькокалорійна селера містить багато клітковини, води і велику кількість мінералів, через що покращує метаболізм. Селера також містить багато кальцію, калію і цинку, магній і залізо, а також найбільше фосфору серед коренеплодів. У цього овоча їстівні абсолютно всі частини: і корінь, і стебла і листя.

      З селерою можна готувати тушковані овочі, готувати салати та супи, а також запікати із куркою.

      Селера зробить бульйон більш насиченим
      Селера зробить бульйон більш насиченим

      Груші

      Груші – справжнє джерело вітамінів і корисних мікроелементів. У цих фруктах містяться унікальні ефірні масла, біологічно активні речовини, які здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, надавати протизапальну дію і навіть боротися з депресією.

      Груші можна їсти і в сирому вигляді та додавати їх до салатів, а також можна приготувати грушу у вині або грушевий мармелад.

      Запечені груші
      Запечені груші

      Мандарини

      Як і всі цитрусові, мандарини багаті вітаміном С, а тому просто необхідні в раціоні кожної нормальної людини. А в холодну пору року – так особливо, так як відмінно допомагають боротися із застудою і різними шкідливими вірусами.

      Читайте також: Чому варто з'їсти мандарин прямо зараз: пізнавальна інфографіка

      Мандарини всі люблять їсти окремо, а також їх можна додавати до ранкової вівсянки та готувати з ними салати. Мандарини стануть прекрасною начинкою для булочок чи пирогів.

      Пиріг з мандаринами
      Пиріг з мандаринами

      Брюссельська капуста

      Брюссельська капуста багата калієм, натрієм, магнієм, фосфором, кальцієм, амінокислотами, клітковиною. Вона зміцнює імунітет і покращує роботу серцево-судинної системи, сприяє виведенню токсинів з організму, запобігає інфекції і запалення.

      Готувати брюссельську капусту нескладно. Її можна запікати, смажити або варити. Вона дуже швидко готується – свіжій капусті достатньо до 10 хвилин. До страв з брюссельської капусти додавайте скибочку лимону.

      Синя капуста

      Синя капуста – низькокалорійний і корисний продукт. Цей овоч багатий антиоксидантами і клітковиною. А її яскравий натуральний колір зробить страви ще й дуже гарними.

      З цієї капусти можна готувати голубці, супи, борщ, а також додавати у ваші салати.

      Смачного грудня!

      Салат із синьої капусти
      Салат із синьої капусти

      Джерело: Bit.ua
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук