Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Смачний сніданок: як правильно приготувати гранолу в домашніх умовах

      1699 Читать новость на русском
      Як правильно приготувати гранолу в домашніх умовах
      Як правильно приготувати гранолу в домашніх умовах / unsplash

      Всім відомо, що сніданок – основний прийом їжі, який заряджає енергією на весь день. А якщо він ще й наповнений корисними компонентами – це запорука здоров'я і краси.

      Гранола – поєднує в собі смачні інгредієнти і корисні речовини, а саме тому це один із найкорисніших сніданків. Саме гранолу так полюбляють фітнес-блогери.

      Основний інгредієнт граноли – злакові пластівці (3 склянки)

      Вівсяні або гречані пластівці – це база для приготування граноли. Саме ці компоненти виступають смаковим фоном для інших інгредієнтів. Якщо ви рахуєте спожиті калорії, тоді вибирайте каші, а якщо вам потрібен щільний сніданок – беріть порубані горіхи в якості бази.

      Читайте також: Як приготувати пишні сирники: рецепт смачного сніданку

      Горіхи і насіння – корисне доповнення граноли (1 склянка)

      Гранола – смачний і корисний сніданок
      Гранола – смачний і корисний сніданок

      Додайте в гранолу будь-які горіхи, які вам подобаються. Причому особливих обмежень немає. Ви можете поєднати мигдаль і волоські горіхи з соняшниковим або гарбузовим насінням.

      Клітковина – запорука здоров'я (1/2 склянки)

      Цей компонент відповідає за мікрофлору кишечника, зміцнює волосся і нігті. Ідеальний варіант – це насіння чіа, вони добре засвоюються і просто смачні. Як альтернативу, можна додати порошкову клітковину.

      Мед, як підсолоджувач (1/4 склянки)

      По-перше, він додасть більш насиченого смаку вашому сніданку, а по-друге, з його допомогою карамелізуються інгредієнти і стають хрусткими.

      Читайте також: Сирне суфле з ягодами: рецепт ідеального сніданку

      Натуральна олія (1/4 склянки)

      Важливо не забувати про цей компоненті. Додавати можна будь-яку олію прямого віджиму – мигдальну, оливкову або виноградну.

      Спосіб приготування граноли дуже простий: ви змішуєте всі інгредієнти і розкладає їх на деко. Готується сніданок протягом 15 хвилин при температурі 175 градусів в розігрітій духовці. Дістаньте, перемішайте компоненти ще раз і знову на 15 хвилин в духовку.

      Рецепт приготування граноли в домашніх умовах
      Рецепт приготування граноли в домашніх умовах

      Після того, як гранола стане золотистого кольору – дістаньте її і помістіть в банку. Такий сніданок може зберігатися близько 3 тижнів.

      Заправляти його можна молоком, йогуртом або соком.

      Джерело: Мarie Сlaire
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук