Італійський соус Песто: простий рецепт

45 хв

6 порцій

450 ккал

5 / 5

Песто – це традиційний італійський соус, який готується з зеленого базиліку і кедрових горіхів.

Інгредієнти

для класичного песто

Рецепт приготування

1

Базилік помити і видалити жорсткі частини стебел. Грубо нарізати листя.

2

Очистити, розчавити і порубати часник.

3

Дрібно натерти пармезан, горіхи злегка обсмажити на сухій сковорідці на середньому вогні.

4

Покласти базилік з часником і дрібкою солі в ступку або блендер і почати подрібнювати, поступово додаючи невеликими порціями оливкову олію.

5

Потім додати горіхи і знову подрібнити суміш, вливши всю оливкову олію, яка залишилася.

6

Додати в песто тертий пармезан, поперчити і посолити. Зберігати соус в холодильнику не довше тижня.

Поради щодо приготування

Зазвичай його додають до пасти, різотто, піци тощо. Крім того, песто добре поєднюється з будь-яким м'ясом, також є чудовою заправкою до овочевого салату. Це сучасний соус і походить він від старого часникового соусу агліата.

Схожі рецепти

Новини кулінарії

Останні рецепти