Кабачкові чіпси

50 хв

3 порції

44 ккал

0 / 5

Солені сушені чіпси з кабачка добре смакують в якості перекусу, чіпсів до пива та для мандрівок.

Ця закуска відмінно підійде для будь-якого столу, особливо як доповнення до м'яса. Таку страву варто обов'язково подавати з соусами на ваш смак.

Інгредієнти

Для чіпсів
  • Зелень (улюблена)

    1 за смаком

  • Кабачок

    500 г

  • Мелена куркума

    1 дрібка

  • Мелений чорний перець

    1 за смаком

  • Сіль

    1 за смаком

  • Хліб

    2 скибочки

  • Часник

    2 скибочки

  • Яєчні білки

    2 шт.

Рецепт приготування

1

Кабачки помийте, обсушіть та поріжте тонкими скибочками, завтовшки приблизно 3-5 мм. Це можна зробити ножем або за допомогою тертки для нарізки овочів. Солити відразу кабачки не слід, щоб вони не стекли соком. 

2

Подрібніть зелень. Часник пропустіть через прес. З черствого хліба зробіть сухарі (або використовуйте готові панірувальні сухарі).

3

В мисці змішайте зелень, сухарі та часник, збийте масу до однорідного стану блендером. В окремій мисці збийте яєчні білки з сіллю.

4

Шматочки кабачків спочатку обмокніть в білок, потім з усіх боків загорніть в хлібну паніровку і викладіть на решітку або деко.

5

Випікайте чіпси в розігрітій духовці до 180°С 20-30 хвилин. При цьому готувати чіпси з кабачків слід спочатку 20 хвилин з нижнім нагрівом, а потім 10 хвилин – з верхнім. 

6

Готові кабачкові чіпси викладіть на тарілку та посипте сіллю, перцем і куркумою.

Поради щодо приготування

Найкраще підійдуть молоденькі плоди з невеличкими зернятками, які не потрібно чистити.

Особливістю кабачкових чіпсів є те, що ви можете самостійно регулювати ступінь їх висушення. Якщо ви хочете більш сухі чіпси, то варто їх залишити в духовці мінімум на 3-4 години при 60 градусах.

 

Схожі рецепти

Новини кулінарії

Останні рецепти