Класичний рецепт аджики на зиму

3 год

20 порцій

250 ккал

0 / 5

Аджика – відмінна заготовка на зиму. Адже, аджика чудово доповнить страви з м'яса та риби, а також може слугувати гарною приправою до супу чи борщу.

Аджику можна приготувати двома способами – варити або ж закривати у сирому вигляді. Для заготовок на зиму користуються саме першим способом, адже тоді аджику можна зберігати при кімнатній температурі і не боятись, що вона зіпсується.

Пропонуємо вам, разом з нами приготувати класичний рецепт аджики на зиму.

Інгредієнти

На аджику
  • Болгарський перець

    500 г

  • Олія соняшникова

    50 шт.

  • Перець чилі

    2 шт.

  • Помідор

    2 кг

  • Цукор

    100 шт.

  • Сіль

    0,5 ст. л.

  • Оцет 9%

    25 шт.

  • Часник

    200 г

Рецепт приготування

1

Помідори почистіть, помийте та зніміть з них шкірку. Для цього зробіть на кожному плоді хрестоподібний надріз, та залийте кип'ятком. Після 1-2 хвилин помістіть помідори під холодну воду та зніміть шкіру, вона буде легко відділятись від плоду.

2

Болгарський перець почистіть та наріжте на 4 частини. Червоний гострий перець очистіть від насіння та розріжте на половину.

3

Помідори, солодкий та гострий перець прокрутіть на м'ясорубку.

4

Пюре із овочів викладіть у глибоку каструлю. Додайте цукор, сіль та олію. Варіть на слабкому вогні 1,5 години.

5

Видавіть часник, додайте його в каструлю разом з оцтом. Перемішайте та пробуйте на сіль, щоб не пересолити.

6

Тушкуйте ще 5 хвилин та зніміть з вогню. 

7

Готову аджику розливайте у попередньо простерилізовані банки та закатайте.

8

Банки переверніть, загорніть ковдрою та залиште до повного охолодження. Після цього банки можна переносити в темне прохолодне місце.

Поради щодо приготування

Якщо аджика виходить занадто рідкою, збільшіть час варіння постіно помішуючи.

Інгредієнти для аджики на 1,5 л

Схожі рецепти

Новини кулінарії

Останні рецепти