М'ясний соус Болоньєз: покроковий рецепт

45 хв

4 порції

191 ккал

0 / 5

Соус Болоньєз чудово підходить до пасти, запіканок, картоплі та стає ще смачнішим, якщо натерти до нього пармезан. Спробуйте приготувати соус Болоньєз для рідних за рецептом Смачно 24.

Інгредієнти

для соусу
  • Консервовані томати у власному соку

    480 г

  • Червоне сухе вино

    5 ст. л.

  • Цибуля ріпчаста

    1 шт.

  • Мелена паприка

    за смаком

  • Мелений чорний перець

    за смаком

  • Морква

    2 шт.

  • Орегано

    1/2 ч. л.

  • Вершки

    2 ст. л.

  • Вершкове масло

    1 ст. л.

  • Сіль

    за смаком

  • Стебло селери

    2 стебла

  • Фарш (свинячо-яловичий)

    300 г

Рецепт приготування

1

Цибулю, селеру та моркву наріжте дрібними кубиками.

2

М’ясний фарш підсмажте на вершковому маслі. Додайте до нього нарізані овочі та ретельно перемішайте.

3

Додайте до фаршу з овочами червоне сухе вино та знову ретельно перемішайте.

4

Очищені від шкірки томати подрібніть на невеликі шматочки та разом з соком вилийте до м’яса.

5

Приправте соус спеціями та зеленню, тушіть без кришки 25 хвилин постійно помішуючи.

6

Додайте до соусу вершки та за необхідністю знову посоліть та поперчіть. Смачного!

Схожі рецепти

Новини кулінарії

Останні рецепти