Рецепт полуничного варення "Шматочками" без варіння ягід

1 год 30 хв

5 порцій

233 ккал

0 / 5

Для цього рецепту не треба використовувати блендер, адже варення не буде пюреподібної консистенції. 

Інгредієнти

  • Полуниця

    1,2 кг

  • Цукор

    1,4 кг

Рецепт приготування

1

Помийте ягоди полуниці та видаліть хвостики. Поставте полуницю на рушник, щоб вона висохла. Ягоди наріжте невеличкими шматочками. 

2

Плоди ягід ставте у глибоку каструлю шарами, пересипаючи цукровим піском. Залишки цукру засипте на верхній шар полуниці. 

3

Каструлю накрийте кришкою та залишіть на ніч в холодильнику. За ніч ягоди дадуть необхідну кількість соку. 

4

Отриману суміш перемішайте і ще раз залиште на годину в холодильнику. Тим часом простерелізуйте банки та кришки. 

5

Готовий рецепт переставте в банки і закрутіть кришкою. Після цього відправляйте в холодильник. 

Поради щодо приготування

Десерт може зберігатися у холодильнику декілька місяців.

Схожі рецепти

Новини кулінарії

Останні рецепти