Тонкощі приготування соусу Цезар: простий рецепт

20 хв

4 порції

665 ккал

0 / 5

Класичний рецепт соусу для салату “Цезар”/Смачно24

Приготуйте один із найсмачніших соусів разом зі Смачно 24. Так, ви не помилились, сьогодні ми підготували для вас рецепт надзвичайно смачного соусу, який є головним у салаті “Цезар”. Класична рецептура соусу складається із філе анчоусів у маслі, сиру Пармезан та пікантного англійського вустерського соусу. Ці інгредієнти у соусі “Цезар” аж ніяк не можна замінити на якийсь інший інгредієнт. Ви втратите оригінальний смак соусу та навіть можете зіпсувати страву. Не абияку роль відіграє у соусі і якісна оливкова олія – не радимо економити на продуктах.

Інгредієнти

для соусу
  • Вустерський соус

    1 ч. л.

  • Лимонний сік

    1 ч. л.

  • Оливкова олія

    130 мл

  • Цукор

    1 дрібка

  • Сіль

    1 дрібка

  • Сир Пармезан

    30 г

  • Філе консервованих анчоусів

    2 шт.

  • Часник

    1 зубчик

  • Яєчний жовток

    2 шт.

Рецепт приготування

1

Ретельно помийте яйця, адже у рецепті соусу ми будемо використовувати сирі жовтки. Відділіть білок від жовтка в окремих посудинах. Для подальшого процесу приготування, візьміть глибоку салатницю, в ній ми будемо готувати соус. Помістіть в салатницю жовтки та кілька секунд збивайте їх ручним вінчиком. Додавайте до жовтків оливкову олію по кілька капель та продовжуйте активно та ретельно збивати суміш вінчиком. Збивайте масу поки не додасте в жовтки всю оливкову олію та емульсія не загусне. Ви приготували основу для домашнього майонезу.

2

Додаємо в миску до заготовки для соусу, філе анчоуса, вустерський соус, лимонний сік, тертий на дрібній терці сир Пармезан та невеличкий зубчик часнику. За допомогою блендера збийте всі інгредієнти в гладку та однорідну масу 2-3 хвилини. Якщо ви полюбляєте відчувати у соусі невеличкі шматочки сиру чи анчоусів, тоді збивайте масу менше відведеного часу.

3

Соус для салату “Цезар” можна зберігати в холодильнику, щільно закривши його кришкою не більше 3 днів. Найкраще використати заправку для салату одразу, як тільки ви його приготували. Смачного!

Поради щодо приготування

Всі продукти для приготування соусу “Цезар” повинні бути кімнатної температури.

Схожі рецепти

Новини кулінарії

Останні рецепти