Варення з аґрусу: легкий покроковий рецепт

1 год 20 хв

2 порції

250 ккал

0 / 5

Варення з аґрусу господині варять вже декілька століть, проте його актуальність та легкість у приготуванні залишається досі. Цікавою особливістю варення з аґрусу є те, що воно надзвичайно різноманітне за своїм зовнішнім виглядом, залежно як від способів приготування варіння, так і від сортів плодів та ступеню їх стиглості. Але отримане в результаті варення з аґрусу потішить приємним смаком і насиченим кольором

Інгредієнти

для варення
  • Вода

    400 мл

  • Аґрус

    1 кг

  • Лимонний сік

    1/2 ч. л.

  • Цукор

    1 кг

Рецепт приготування

1

Для початку приготуйте банки: ретельно вимийте, простерилізуйте і висушіть. Поставте каструлю з водою на плиту.

2

Коли вода нагріється, необхідно відразу покласти аґрус і влити лимонний сік. Довести до кипіння і варити 15 хвилин, періодично помішуючи.

3

Додайте цукор, перемішайте і варіть ще 10 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуючи продовжуйте варити до появи червоного відтінку варення.

4

Капніть трішки варення на охолоджене блюдце, дайте охолонути і проведіть пальцем. Якщо варення морщиться, то воно готове. Якщо ні, варіть ще 5 хвилин, після чого повторіть тест на готовність знову.

5

Готове варення розлийте по банках і закатайте. Після цього дайте їм повністю охолонути.

Схожі рецепти

Новини кулінарії

Останні рецепти