Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Сніданок в ліжко на День святого Валентина: рецепти смачних страв від шеф-кухаря

      Сніданок в ліжко на 14 лютого: рецепти на День святого Валентина
      Сніданок в ліжко на 14 лютого: рецепти на День святого Валентина / 24 Канал

      День святого Валентина – це справжня романтична казка для закоханих. Нам постійно бракує часу один на одного через безкінечну кількість справ. Але цей день має стати особливим і радимо почати його саме з романтичного сніданку. Що приготувати на 14 лютого та як зробити ранок незабутнім – читайте в матеріалі.

      Сніданок в ліжко на День святого Валентина потребує лише якихось додаткових півгодини часу! Оберіть рецепт, який вам найбільше подобається, подбайте про інгредієнти ще з вечора. Адже цей сніданок має бути стильним, красивим та безумовно смачним. Забутьте про порубаний салат і бутерброди з сосисками – в нас є для більш смачні ідеї.

      Читайте також: Як зробити валентинки своїми руками: оригінальні ідеї з відео

      Один із найвідоміших українських кухарів і засновник гастромайстерні Confiture Євген Клопотенко поділився з Lifestyle24 своїми авторськими рецептами страв, які якнайкраще підійдуть для романтичного сніданку в ліжко.

      Шоколадне біскотті з перцем чилі

      "Цей варіант італійського печива біскотті обов'язково сподобається всім любителям незвичайних смакових поєднань. Солодкий шоколад і гострий перець чилі з ароматним арахісом – незвичайне і, напевно, навіть дуже зухвале поєднання. Але спробуйте, як це смачно! Шоколадне біскотті з перцем чилі – ідеальний десерт для справжніх романтиків", – Євген Клопотенко.

      Сніданок в ліжко на День святого Валентина: шоколадне біскотті з перцем чилі
      Сніданок в ліжко на День святого Валентина: шоколадне біскотті з перцем чилі

      Інгредієнти на 4 порції:
      - 200 г борошна;
      - 120 г цукру;
      - 30 г м'якого вершкового масла;
      - 2 яйця + 1 жовток;
      - 1 ч. л. розпушувача;
      - 0.5 ч. л. солі;
      - 1 пакетик ванільного цукру;
      - 100 г смаженого населеного арахісу;
      - 2 ст. л. какао;
      - 130 г чорного шоколаду;
      - кілька пластівців перцю чилі;

      Рецепт шоколадного біскотті з перцем чилі:

      1. Духовку розігрійте до 180 градусів. Шоколад натріть на дрібній тертці. Змішайте сухі інгредієнти і тертий шоколад, розм'якшене масло і арахіс.
      Яйця і жовток збийте міксером, змішайте їх з сухою сумішшю і замісіть тісто, додайте в тісто одну дрібку перцю чилі.

      2. Скачайте з тіста ковбаску товщиною 5-6 см, викладіть на деко, застелене пергаментом і випікайте 30 хвилин.

      3. Дістаньте з духовки, дайте охолонути і наріжте на шматочки товщиною 1-1,5 см, викладіть на деко, посипте трохи перцем чилі і відправте в духовку ще на 10 хвилин, щоб печиво підсохло.

      Тости з яйцем пашот і куркою

      Інгредієнти на 1 порцію:
      - 2 шматочки хліба для тостів;
      - 1 яйце;
      - 1 ст. л. оцту (для відварювання яйця);
      - 100 г курячого філе;
      - сік і цедра половина лимона;
      - 1 ст. л. оливкової олії;
      - 20 г пармезану;
      - 1 гілочка базиліку;
      - сіль і перець за смаком.

      Сніданок у ліжко на 14 лютого: тости з куркою та яйцем пашот
      Сніданок у ліжко на 14 лютого: тости з куркою та яйцем пашот

      Рецепти тостів з куркою і яйцем пашот:

      1. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Куряче філе скроплюємо соком лимона, оливковою олією, солимо, перчимо і відправляємо запікатися на 20 хвилин.

      2. Готуємо тости – обсмажуємо хліб на сковорідці гриль або в тостері.

      3. Відварюємо яйце пашот. У невеликій каструлі доводимо воду практично до кипіння, додаємо оцет, за допомогою ложки робимо воронку і розбиваємо туди яйце. Відварюємо протягом 3 хвилин, дістаємо шумівкою і даємо воді добре стекти. Відкладаємо на тарілку.

      4. Збираємо страву – на тости викладаємо запечену курку, порізану невеликими шматочками, тонкі слайси пармезану, посипаємо подрібненим листям базиліка, лимонною цедрою і викладаємо зверху яйце пашот. Посипаємо свіжомеленим перцем.

      Читайте також: Тренд на здоровое питание: что будут есть в Новом году украинцы

      Чізкейк в склянці з розмарином і цедрою

      "Є безліч смачних десертів, які не вимагають випічки, наприклад, чізкейк в склянці. Хтось із вас може зауважити, що це зовсім не чізкейк, але я вважаю, що не обов'язково робити все по писаним канонам. Головне, що сенс десерту не змінився – це поєднання крихти печива і сирної маси. Щоб він вийшов максимально ніжним я вирішив використовувати повітряні савоярді і ніжний сир маскарпоне. А оригінальні свіжі нотки цього десерту надають розмарин, апельсинова цедра і імбир", – Євген Клопотенко.

      Сніданок у жінко на День святого Валентина: рецепт чізкейку без випічки
      Сніданок у ліжко на День святого Валентина: рецепт чізкейку без випічки

      Інгредієнти на 2 порції:
      - 8-10 паличок бісквітного печива савоярді;
      - 125 г сиру маскарпоне;
      - 30 г вершкового масла;
      - 100 г вершків (33%);
      - кілька гілочок розмарину;
      - 10 г тертого кореня імбиру;
      - цедра чверті апельсина;
      - 2 ч. л. цукрової пудри.

      Рецепт чізкейку без випічки в склянці:

      1. Бісквітне печиво тремо на крупній тертці, додаємо розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо.

      2. Листя розмарину обриваємо зі стебел і дуже дрібно нарізаємо.

      3. Вершки збиваємо з цукровою пудрою до появи стійких піків. Сир маскарпоне перекладаємо в невелику миску і перемішуємо лопаткою або ложкою, додаємо збиті вершки, подрібнений розмарин, тертий на дрібній тертці імбир і апельсинову цедру. Добре перемішуємо і розкладаємо по склянках шарами – шар печива, потім шар крему, другий шар печива і верхній шар крему.

      4. Відправляємо в холодильник мінімум на годину. Подаємо, прикрасивши бісквітними крихтами і гілочкою розмарину.

      Порада: цей десерт можна приготувати ввечері 13 лютого, а вранці лише прикрасити готовий чізкейк та подавати з чашкою ароматної кави чи чаю.

      Французькі тости з сиром брі та конфітюром

      Інгредієнти на 2 порції:
      - 2 шматки хліба для тостів;
      - 1 яйце;
      - 50-70 мл молока;
      - 20 г вершкового масла для смаження;
      - дрібка солі;
      - 2 шматочки сиру брі;
      - 2 ч. л. цибулевого конфітюру.

      Сніданок в ліжко на 14 лютого: рецепт французьких тостів
      Сніданок в ліжко на 14 лютого: рецепт французьких тостів

      Рецепт французьких тостів з сиром брі:

      1. У неглибоку миску розбиваємо яйце, додаємо молоко і легко збиваємо виделкою. Додаємо щіпку солі.

      2. На сковорідці з антипригарним покриттям розтоплюємо вершкове масло. Кожен шматок хліба занурюємо в яєчно-молочну суміш з двох сторін.

      3. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки, в кінці викладаємо зверху скибочки сиру брі, щоб він трохи розплавився. Подаємо з цибулевим конфітюром.

      Цибулевий конфітюр ви можете приготувати самостійно за рецептом Євгена Клопотенка або придбати вже готовий продукт в Гастромайстерні Confiture.

      Читайте також: Що подарувати хлопцю на День святого Валентина: ідеї на 14 лютого, які сподобаються коханому

      Сендвіч крок-мадам

      "Сніданки у Франції дуже прості, але тим і заслуговують на увагу. Крок-месьє і крок-мадам – ​​два на диво простих сендвіча, які ви зустрінете в меню сніданків будь-якого французького кафе", – Євген Клопотенко.

      Сніданок в ліжко на 14 лютого: рецепт сендвічу крок-мадам
      Сніданок в ліжко на 14 лютого: рецепт сендвічу крок-мадам

      Інгредієнти на 1 порцію:
      - 2 яйця;
      - 2 шматочки хліба для тостів;
      - 100 мл молока;
      - 2 шматочки шинки;
      - 4 шматочки сиру;
      -20 г вершкового масла;
      - 1 ч. л. оливкового масла.

      Рецепт сендвічу крок-мадам:

      1. Яйце збиваємо в піну і вливаємо молоко, додаємо сіль.

      2. Нарізаємо шинку на середні квадратики. Сир нарізаємо на такі ж середні квадратики.

      3. Сковороду розігріваємо, викладаємо вершкове масло і додаємо оливкову олію.

      4. Тостовий хліб занурюємо в яєчну суміш і викладаємо на нього шматочки цілого сиру. Викладаємо тости на сковороду. Зверху викладаємо нарізану шинку і з'єднуємо два тости. Заливаємо залишками яєчної сумішшю.

      5. Зверху сендвіч накриваємо ще одним шматком сиру і відправляємо сковороду з ним на 1-2 хвилини в духовку, розігріту до 180 градусів.
      Зверху на сендвіч викладаємо обсмажене на вершковому маслі яйце.

      Більше рецептів від Євгена Клопотенка – ви знайдете на сайті Кlopotenko.com.

      Нехай ваш романтичний ранок буде смачним! Кохайте та будьте коханими!

      Автор: Олена Булан
      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук