Таку заяву зробили вчені з Гранадського університету, передає "Телеграф".

Вони провели експерименти на щурах – за допомогою електронного мікроскопа науковці спостерігали за реакцією печінки щурів на вживання оливкової та соняшникової олії.

Читайте також: Які хвороби можуть підчепити українці на природі та у водоймах

Здоровішою виявилась печінка у тої групи гризунів, яка вживала у їжу оливкову олію.

А от у щурів, яких підгодовували соняшниковою олією, спостерігався фіброз і ультраструктурні зміни тканин печінки.

Окрім того, соняшникова олія підвищує ризик захворіти на метаболічний неалкогольний стеатогепатит – запальний процес печінки.

Соняшникова олія шкідливіша за оливкову

Соняшникова олія шкідливіша за оливкову