Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Який соус подати до шашлику: смачні та прості рецепти

      Рецепти соусів до шашлику
      Рецепти соусів до шашлику / 24 Канал

      Шашлик не можливо уявити без соусу, адже саме від додасть тої пряної нотки вашій страві. Кожне м'ясо має свій унікальний смак, а отже і соус потрібно обирати уважно. Як приготувати соус до шашлику зі свинини, баранини та курятини – читайте в матеріалі.

      Вихідні на травневі свята в 2018 році особливо радують українців, адже буде можливість відпочити одразу чотири дні поспіль – 28 (субота), 29 (неділя), 30 квітня (понеділок) та 1 травня (вівторок). Якщо ви не плануєте подорож на ці вихідні, то наполегливо радимо влаштувати собі вихідний на свіжому повітрі, з вогнищем, і шашликом, який щедро приправлений соусом.

      Читайте також: Рецепти салатів для пікніка на природі, які можна швидко приготувати

      Наполегливо радимо готувати соуси самостійно. Вони не лише корисніші, якщо порівнювати із купленими, а ще й смачніші, бо ви готуєте їх зі свіжих овочів. До того ж, краще приготувати їх вдома, адже на природі це може бути незручно. Соуси ви можете викласти в герметичні контейнери та взяти з собою.

      Будь-який з цих соусів пасуватиме не лише до шашлику, а й до інших страв з м'яса.

      Кисло-солодкий соус до шашлику зі свинини

      Інгредієнти:
      × перець болгарський – 3-4 шт.;
      × ананас консервований – 100-150 гр%
      × цибулина;
      × оцет фруктовий 9% – 2 ч.л.;
      × оливкова олія – 6 ст.л.;
      × цукор – 1/4 склянки;
      × томатна паста – 2 ст.л.;
      × соєвий соус – 3 ст.л.

      Рецепти соусів до шашлику
      Кисло-солодкий соус найкраще пасує до шашлику зі свинини

      Рецепт приготування кисло-солодкого соусу до свинини:

      1. Болгарський перець помийте, розріжте навпіл і видаліть середину з насінням. Нарізаємо перець смужками. Цибулю очистіть та наріжте напівкільцями.

      2. З консервованого ананасу злийте сік, але не виливайте його – він ще знадобиться. Якщо ананаси великим шматками – поріжте їх.

      3. На оливковій олію обсмажте перець 10 хвилин. Після цього перекладіть його в окрему миску. На сковороду викладіть цибулю та обсмажте 5 хвилин. Після цього додайте томатну пасту (попередньо розведену з водою), цукор та винний оцет. Доведіть суміш до кипіння. Якщо суміш загуста – додайте трохи соку з ананасу.

      4. Викладіть у сковороду готовий перець та ананас. Протушкуйте ще 10 хвилин. Додайте соєвий соус. Скуштуйте та додайте спеції за своїм смаком.

      5. Готовий соус можна перебити в блендері або ж залишити з цілими шматочками овочів та фруктів.

      Читайте також: Який гарнір подати до шашлику: 5 смачних рецептів

      Гірчичний соус до шашлику зі свинини

      Інгредієнти:
      × гірчиця – 2 ст.л.;
      × бульйон м'ясний – 400 гр;
      × масло вершкове – 2 ст.л.;
      × борошно – 2 ст.л.;
      × жовток одного яйця;
      × сметана – 2 ст.л.;
      × лимонний сік – 1 ст.л.;
      × сіль, перець чорний за смаком.

      Рецепти соусів до шашлику
      Гірчичний соус дуже насичений та підкреслює смак свинини

      Рецепт гірчичного соусу до свинини:

      1. Розтопіть в сковороді вершкове масло, додайте борошно і обсмажте до золотистого кольору. Поступово влийте бульйон, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Доведіть до кипіння, додайте сіль і мелений чорний перець.

      2. Жовток, гірчицю, лимонний сік та сметану змішуємо і добре перемішуємо до однорідності.

      3. Додаємо гірчично-сметанну суміш в сковороду та доводимо до кипіння. Після цього соус знімаємо та даємо йому трохи охолонути. За бажанням до нього можна додати ще подріблену зелень.

      Соус "Барбекю" до будь-якого шашлику

      Інгредієнти:
      × томатна паста – 500 гр;
      × вода;
      × цукор – 50 г;
      × оцет яблучний – 50-65 г;
      × мед рідкий – 2 ст.л.;
      × гірчиця діжонська – 2 ст.л;
      × 2 зубчики часнику;
      × половина ріпчастої цибулі;
      × один корінь селери;
      × сіль та перець за смаком.

      Рецепти соусів до шашлику
      Соус "Барбекю" можна подавати до шашлику з будь-якого м'яса

      Рецепт приготування соусу "Барбекю":

      1. Часник подрібніть, а цибулю наріжте напівкільцями. Корінь селери добре промийте, зніміть шкірки та наріжте невеликими шматочками. Щоб корінь селери не потемнів, його можна збризнути лимонним соком або покласти в солону воду.

      2. У каструлю з товстим дном викладіть томатну пасту і додайте воду, у вас має вийти консистенція кетчупу. Доведіть до кипіння.

      3. Викладіть у блендер часник, цибулю, корінь селери і перебийте до однорідної маси. Викладіть її в каструлю до пасти з водою. Сюди ж додайте мед, яблучний оцет, діжонську гірчицю, перець, цукор і сіль. Варіть соус ще 15 хвилин. Зменшіть вогонь і протушкуйте ще 10 хвилин, поки соус не загусне.

      Читайте також: Рецепти маринадів для шашлику, які зроблять м'ясо неймовірно ніжним

      М'ятний соус до шашлику з баранини

      Інгредієнти:
      × м'ята – 10 г;
      × цукор – 1 ч. л.;
      × оцет винний – 3-4 ст. л.;
      × вода – 2 ст. л.;
      × сіль та перець за смаком.

      Рецепти соусів до шашлику
      М'ятний соус подають до шашлику з баранини

      Рецепт приготування м'ятного соусу до баранини:

      1. Закип’ятіть воду. Листочки м'яти відірвіть від стебел та промийте їх, дрібно наріжте та посипте цукром.

      2. Викладіть м'яту з цукром у ступку та добре розітріть до кашоподібного стану.

      3. Викладіть м'яту в глибоку миску, залийте перекип'яченою водою (але кімнатної температури). Потім додайте оцет, сіль, перець та ретельно перемішуємо. Подавайте холодним.

      Читайте також: Рецепти шашлику із свинини, баранини та курки, які можна приготувати на природі

      Соус з йогуртом до курячого шашлика

      Інгредієнти:
      × 500 г. йогурту без добавок;
      × 1 свіжий огірок;
      × 3 зубчики часнику;
      × 1 перець чилі;
      × кріп;
      × чорний мелений перець;
      × бальзамічний оцет.

      Рецепти соусів до шашлику
      Соус на йогуртовій основі найкраще смакує до курячого шашлику

      Рецепт приготування соусу з йогуртом до курячого шашлику:

      1. Огірок очистіть від шкіри і натріть на тертці. Часник пропустіть через прес, кріп дрібно наріжте .

      2. .З перцю чилі видаліть насіння і дрібно наріжте.

      3. Всі інгредієнти з’єднайте з йогуртом і ретельно перемішайте. Поперчіть і додайте бальзамічний оцет за смаком.

      Соус з гранатового соку до будь-якого шашлику

      Інгредієнти:
      × 200 мл. гранатового соку;
      × 300 мл. солодкого червоного вина;
      × 3 зубчики часнику;
      × 1 ч. л. цукру;
      × 1 ч. л. солі;
      × 0,5 ч. л. крохмалю;
      × базилік;
      × чорний і червоний мелений перець.

      Рецепти соусів до шашлику
      Соус на основі гранатового соку пасує до шашлику з будь-якого м'яса

      Читайте також: Меню на пікнік: 14 рецептів страв, які можна приготувати на природі

      Рецепт приготування соусу з гранатового соку:

      1. Змішайте гранатовий сік і 200 мл. вина. Часник пропустіть через прес, базилік дрібно наріжте. Змішайте ці інгредієнти в каструлі і поставте на малий вогонь. Варіть 20 хвилин після закипання.

      2. Додайте крохмаль та остудіть соус.

      Смачного відпочинку!

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук