Архів
Курси валют
Погода
23°C
25°C 7°C
  • вівторок
    23°C 15°C
  • середа
    26°C 11°C
  • четвер
    26°C 14°C
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Соя замість м'яса: як підробляють продукти в Україні

В Україні підробляють продукти
В Україні підробляють продукти / www.eldiariocba.com.ar

Експерти назвали продукти, які найчастіше підробляють, і радять уважно читати склад й не вірити виробникам на слово.

Про це інформує "Сегодня".

Купуючи продукти, українці зазвичай звертають увагу на термін придатності, а не на склад. Але виробник навіть в списку інгредієнтів може вказати далеко не всю правду, а то і взагалі зробити продукт зовсім з інших компонентів.

На 1-му місці – молочні продукти, зокрема вершкове масло. Виробники часто замінюють тваринні жири рослинними.

Ми завжди радимо звертати увагу на найменування продукту. Тобто якщо ви бачите, що на лицьовій етикетці великими буквами написано "Селянське 72,5%", але немає слів "вершкове масло", то не полінуйтесь перевернути і подивитися, що там написано дрібними літерами. Потрібно переконатися, що це не був маргарин або спред,
– радить експерт Центру незалежних споживчих експертиз "Тест" Ніна Кільдій.

Саме молоко підробити складно, проте згущене молоко часто виготовляють з пальмової олії.

№1 – молоко
№1 – молоко

Частково фальсифікують ковбасу, особливо варену. Це 2-ге місце в Топі. Інгредієнти ковбаси настільки роздроблені, що можна непомітно додати все що завгодно. Наприклад, соєвий білок.

№2 – ковбаса

№2 – ковбаса

Третю сходинку посіли різноманітні соуси. Кетчупи виробляють не зі свіжих томатів, а з пасти, яку недостатньо концентрують, а також барвників та консервантів. Але апофеоз – це фальшивий майонез.

№3 – різноманітні соуси
№3 – різноманітні соуси

Не використовують яйця виробники при виробництві майонезів. Є поняття "майонезний соус" – він може бути низької жирності, може бути зовсім без яєць. А є поняття "майонез", там обов'язково повинні бути яйця,
– зазначає Кільдій.

Підробляють навіть дуже популярний, особливо в сезон консервації – оцет. А влітку, попереджають експерти, почнуться ігри з морозивом – під виглядом пломбіру виробники продають десерт сумнівної якості.

Джерело: 24 Канал
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Вибір редакції

Коментарі
Більше новин
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук