Відповідні рекомендації викладені у Постанові про затвердження тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв'язку з поширенням COVID-19, яка розміщена на сайті МОЗ.

Читайте також З 1 червня в Україні запрацюють спортзали – рекомендації МОЗ

Рекомендації МОЗ щодо відвідування басейнів

  • для індивідуального відвідування;
  • для спортивних навчально-тренувальних груп 2 року навчання та старше;
  • за умови одночасного перебування на одній доріжці не більше 4 осіб для індивідуальних занять та не більше 6 осіб для спортивно-тренувальних груп у 50-метрових басейнах;
  • за умови одночасного перебування на одній доріжці не більше 2 осіб для індивідуальних занять та не більше 3 осіб для спортивно-тренувальних груп у 25-метрових басейнах.

У МОЗ внесли нові пом'якшення

Відтепер діти молодше 12 років можуть займатися у басейнах.

Відповідні зміни внесені до постанови щодо організації протиепідеміологічних засобів в закладах фізичної культури та спорту на вимогу Міністерство молоді та спорту.

"Вже внесено відповідні зміни, після звернення мого колеги – міністра спорту. Ми внесли ці зміни, тому діти до 12 років можуть починати займатися спортом у басейнах", – повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 4 червня.


Послаблення карантину з 22 травня / Інфографіка 24 каналу