В олімпійському містечку, де живуть російські спортсменки, невідомі зірвали їхні національні прапори, пов’язали їх у вузли та кинули на підлогу.

У нас тут свій готель-будиночок, де живе тільки російська делегація. Ми живемо на 16-му поверсі. І там же ми розвісили свої прапори. А вчора вранці ми побачили, що російські прапори зірвані та зав'язані у вузли,
– обурилася російська спортсменка з синхронного плавання Олександра Пацкевич.

Ще один скандал розгорівся з бельгійським дзюдоїстом. Бронзовий призер Олімпіади в Ріо Дірк ван Тіхельт був арештований бельгійською поліцією через те, що зчинив бійку з працівником готелю. Яблуком розбрату став мобільний спортсмена, який у нього викрала жінка і начебто сховалась у цьому готелі. Працівник готелю запевнив, що ця жінка в будівлю не заходила, але це не переконало опального спортсмена – в результаті він опинився за ґратами.

Українка виграла золото. Щоправда дівчина – не представниця збірної України, а канадська спортсменка Пенні Олексяк, яка має українське коріння. Своє олімпійське золото 16-річна спортсменка завоювала на дистанції 100 метрів вільним стилем. Народилась Олексяк 13 червня 2000 року в Торонто.

Ефіопська спортсменка Алмаз Аяна побила світовий рекорд на дистанції 10 кілометрів. Вона виграла золото, пробігши цю дистанцію за 29 хвилин 17,45 секунд. Попередній рекорд було встановлено 8 вересня 1993 року китаянкою Ван Цзюнь.

Тим часом українська збірна знову залишилась без нагород. Троє наших спортсменів мали шанс поборотись за медаль – це представники важкої атлетики Олександр Пелешенко та Ірина Деха та плавець Андрій Говоров. Однак жоден із трійки результатом не потішив.

Таким чином українська збірна покинула топ-40 збірних і зараз займає 42-е місце.

Лідирують як і раніше американці (50 медалей). На другому місті Китай (37 нагород ). Третє місце займає Великобританія (22 медалі). Росіяни, до речі, вибороли 22 нагороди і займають 7 місце.