Француженка Коко Шанель (Габрієль Бонер Шанель), яка творила і вносила свої лепту у модний світ 87 років свого життя, залишила для своїх нащадків щедрий спадок – секрети стилю та витонченості, якими користуються мільйони жінок до сьогодні. У 1912 році Коко відкрила свій перший дім моди у Довілі, але Перша світова війна перервала її діяльність. У 1919 році Шанель відкрила дім моди в Парижі на вулиці Камбон і тоді вона почала активно запроваджувати нові модні тренди для клієнтів зі всього світу.

Читайте також: П’ять секретів ідеального стилю Одрі Хепберн

Сайт "24" зібрав для вас 7 головних та дуже простих секретів краси, якими послуговувалась впродовж життя геніальна Коко, – одна з найвпливовіших людей ХХ століття.

Маленька чорна сукня


Коко Шанель працює над маленькою чорною сукнею

Однією з її найкращих тенденцій стала маленька чорна сукня, яку можна було носити протягом дня і вечора залежно від того, як воно було доповнене аксесуарами. У 1926 році американський журнал Vogue прирівняв за універсальністю і популярністю маленьку чорну сукню до автомобіля "Ford".

Сумка 2.55


Коко Шанель і її фірмова сумка 2.55

Культова сумочка 2.55 побачила світ у лютому 1955 року. Незважаючи на її важкодоступність, вона не втрачає своє популярності і сьогодні. Коко Шанель позбавила жінок від проблем габаритних незручних сумок, подарувавши їм невелику сумочку у формі прямокутника на довгому ланцюжку. Спочатку вона була у її улюбленому чорному кольорі, але згодом з’явились й інші відтінки.

Твідовий костюм


Коко Шанель робить останні штрихи у твідовому костюмі

Хоча тканини "твід" і "джерсі" вважалися грубими тканинами, придатними виключно для пошиття чоловічих костюмів. Але Шанель зруйнувала цей стереотип і створила жіночий твідовий костюм, який став справжнім втіленням розкоші і елегантності.

Двоколірне взуття


Коко Шанель і модель у двоколірному взутті

Двоколірне взуття стало справжньою ознакою фірмового стилю французького будинку моди. Поєднання з бежево-чорної гами Коко вважала одним з найвдаліших трендів. За задумом Шанель, взуття на невисоких підборах з бежевою основою і мисом з чорної лакованої шкіри вирішувала два завдання: привертала увагу і візуально зменшувала довжину стопи та подовжувала ноги.

Перли


Коко Шанель і її улюблені перли

Шанель намагалась в усьому зберігати баланс та гармонію. Вона не надто любила яскраві кольори, через що намагалась доповнити свої прості образи вишуканими аксесуарами. На її думкою, справжнім безпрограшним варіантом була лаконічна нитка перлів, яка могла доповнити як маленьке чорне плаття і твідовий костюм, так і матроську тільняшку.

Парфуми


Реклама парфумів "Chanel № 5"

Хто ж не знає знамениті парфуми "Chanel № 5", якими користуються найстильніші жінки по всьому світу. Хоч вони з’явились у 1921 році завдяки російському парфюмеру-емігранту Ернесту Бо, але Коко зуміла замість моноаромату запропонувати жінкам перший синтезований парфум, що не повторює запах якоїсь однієї квітки.

Коротка стрижка


Коко Шанель і її фірмова коротка стрижка

Коко Шанель також створила нову тенденцію в жіночих зачісках, – коротку стрижку, що ідеально пасувала до маленьких капелюшків у формі дзвіночка, які вона часто носила.