"Евертон" має намір побудувати новий стадіон на півночі Ліверпуля. Стадіон буде називатися "Бремлі-Мур-Док". За відомостями Sky Sports, місткість арени повинна скласти від 52 до 62 тисяч місць.

Дивіться також: Стадіон до ЧС-2022 за проектом Захи Хадід відкрили у Катарі: фото неймовірної споруди

Вартість будівництва стадіону оцінюють у 500 мільйонів фунтів стерлінгів. У клубі вже заявили, що арена, яку збудують з цегли, сталі та скла, призведе до зростання економіки міста на 1 мільярд фунтів стерлінгів.

Після публічних консультацій клуб планує подати заявку на планування до кінця цього року. Якщо затвердження буде надано у 2020 році, то трирічне будівництво буде завершено у 2023 або 2024 році.

Особливістю стадіону буде не тільки те, що він розташовуватиметься на набережній, а також стояча трибуна за одними з воріт.

Читайте також: Скло, сонячні батареї і зелень на даху: чим вражає нова екологічна штаб-квартира МОК

"Евертон" взяв приклад з домашнього стадіону "Боруссії" (Дортмунд) "Сігнал Ідуна Парк". Північна трибуна арени складається з місць, де потрібно стояти. Там збираються віддані фанати клубу.


Усі фото: twitter.com/Everton

Після того, як "Евертон" переїде на нову арену, колишній стадіон "ірисок" "Гудісон-Парк" буде знесено. На місці стадіону клуб хоче зробити простір для різних заходів.