В основній сітці Australian Open виступлять лише п'ять представниць України. Дарина Лопатецька і Катаріна Завацька не зуміли пройти через кваліфікацію.

Australian Open під загрозою зриву: Тенісисти масово задихаються від диму, серед постраждалих українка – відео

З ким і коли зіграють українки

  • Даяна Ястремська посіяна на турнірі під 23-м номером. На старті вона зустрінеться з Катею Юван. Матч відбудеться 20 січня.
  • Леся Цуренко на старті турніру зустрінеться з першою ракеткою світу Ешлі Барті. Їх матч теж у ранковій програмі 20 січня.
  • Катерина Бондаренко заявилася на турнір по "захищеному рейтингу". У першому колі українку чекає володарка wild card Аріна Родіонова. Він відбудеться вже в ніч на 21 січня в Україні.
  • Катерина Козлова зіграє проти Прісцилли Хон, яка отримала wild card. Козлова ніколи не вигравала в основній сітці Australian Open. Її матч теж відбудеться в ніч на 21 січня
  • Еліна Світоліна отримала п'ятий номер посіву і в першому колі зіграє проти Кеті Бултер. Бултер заявилась на турнір по "захищеному рейтингу". Їх матч теж залежатиме він того, коли закінчаться попередні зустрічі, тому попередні дата та час – 21 січня о 01:00.

Новини за темою: Australian Open збільшив призовий фонд: скільки можуть заробити українці

Основна сітка Australian Open-2020 стартує 20 січня 2020 року й триватиме до 2 лютого.

Чинною чемпіонкою Australian Open є Наомі Осака. У чоловічій сітці у 2019 році перемогу здобув Новак Джокович.