Трагедія сталась після того, як болід Вадима Нестерчука застряг у пісках. Автогонщик зі своїм помічником не змогли вибратись з піщаної пастки.

Автомобіль дуже скоро вийшов з ладу, а Нестерчук прийняв рішення вирушити за допомогою до найближчої траси. Свого напарника, місцевого жителя, Вадим залишив поруч з автомобілем і відправив GPS координати місця, де сталася поломка. Пізніше Нестерчук також відправив координати свого місця розташування біля траси. Про це повідомляє сайт Sixt Ukraine.

Коли на допомогу прибули рятувальники, Вадим Нестерчук був уже без свідомості. Попередньо встановили, що смерть українського гонщика настала внаслідок теплового удару і зневоднення організму. Другого учасника тренувань - помічника Вадима - вдалося врятувати.

Пустеля Руб Аль Халі - одне з найспекотніших місць на Землі. На території, що відповідає площі України, немає рослинності - суцільні піщані дюни. Температура вдень становить 40-50 градусів за Цельсієм. Саме в цій пустелі Нестерчук любив тренуватися, готуватися до змагань.

У ці дні команда Нестерчука Sixt Ukraine проходила підготовку до ралі-рейду "Шовковий Шлях", який стартує в Росії в середині липня. Також Нестерчук і Ко заявився на участь у "Дакарі", проте здійснитися планам українця так і не вдалося.

Нагадаємо, в ОАЕ загинув відомий український автогонщик Вадим Нестерчук.