Клуби, які цього року представляють Німеччину у Лізі чемпіонів, прийняли спільне рішення про виділення 20 мільйонів євро для підтримки Бундесліги та Бундесліги 2.

Читайте також Спорт проти коронавірусу: спортсмени, які підтримали світ у боротьбі із пандемією

Генеральний директор "Баварії" Карл-Хайнц Румменігге сказав, що таким кроком клуби хочуть продемонструвати, що футбол стоїть разом.

Разом з трьома іншими учасниками Ліги чемпіонів ми хочемо направити сигнал солідарності всім клубам Бундесліги і Бундесліги 2 з цією ініціативою. У ці важкі часи важливо, щоб сильніші плечі підтримували більш слабкі плечі. Цим ми також хочемо показати, що футбол стоїть разом,
сказав Румменігге.

Генеральний директор "Боруссії" Ханс-Йоахім Вацкн заявив, що клуб готовий допомогти іншими командам, якщо це пом'якшить фінансові наслідки пандемії коронавірусу.

"Ми завжди говорили, що ми проявимо солідарність, якщо клуби, не зі своєї вини, зіткнуться з труднощами, які вони більше не можуть подолати самі. У цей час "Боруссія" значно впливає на суспільство через широкий спектр ініціатив. І, природно, ми готові допомогти іншим професійним футбольним клубам, якщо в кінцевому підсумку це допоможе пом'якшити фінансові наслідки пандемії", – заявив Вацке.

Генеральний директор "Лейпцига" Олывер Мінцлафф також заявив, що метою ініціативи є допомога клубам, які постраждали через кризу.

Бундесліга – це ліга світового класу, що складається з 36 різноманітних клубів, які повинні триматися разом під час кризи. У такі часи у всіх нас різні обов'язки. З одного боку, нам потрібно стежити за тим, щоб нам не доводилося проводити звільнення, а також забезпечувати стабільність клубу. Водночас ми також хочемо забезпечити виживання Бундесліги і проявити солідарність, де це можливо,
– сказав Мінцлафф.

Коронавірус та німецький футбол

  • Через пандемію коронавірусу всі футбольні ліги Німеччини призупинені до 2-го квітня. Однак існує ймовірність, що ліги не поновлять у поточному році.
  • Зокрема, німецький вірусолог Йонас Шмідт-Шанасіт впевнений, що проведення футбольних матчів можливе тільки у наступному році.
  • Футболісти "Баварії", "Боруссії" Дортмунд, "Боруссії" Менхенгладбах та "Уніона" погодилися на зниження зарплати.
  • Випадки зараження коронавірусом зафіксовані у декількох клубів. Зокрема, оборонці "Ганновера" Яннес Хорн та Тімо Хюберс інфіковані вірусом.
  • Також заразився футболіст "Падерборн" Лука Кіліан. Випадки зараження підтверджені у "Герті" та "Айнтрахті".

Слідкуйте за останніми новинами спорту у нашому Twitter та Telegram