Це сталося через "надзвичайну стурбованість", що єдиним реальним кандидатом на посаду президента Міжнародної федерації боксу (AIBA) є узбецький бізнесмен Гафур Рахімов, якого підозрюють у зв'язках з організованою злочинністю.

Читайте також: Віталій Кличко разом з президентом WBC заспівав хіт The Beatles на вечорі талантів: відео

Виконком МОК висловив свою глибоку стурбованість ситуацією в AIBA та керівному складі. Обставини створення виборчого списку вводять в оману членів організації щодо позиції МОК. Така поведінка впливає не тільки на репутацію AIBA і боксу, але і на спорт в цілому. Тому МОК знову заявляє про свою чітку позицію – якщо поставлені питання не будуть належним чином вирішені на майбутньому конгресі AIBA, то існування боксу в олімпійській програмі і навіть визнання AIBA з боку МОК перебувають під загрозою,
– йдеться в заяві.

Цього тижня в остаточному списку "схвалених кандидатів" на виборах, які відбудуться в листопаді в Москві, залишилося єдине прізвище. До списку не потрапив суперник Рахімова, колишній олімпійський медаліст Серік Конакбаєв, причини цього невідомі.

У той же час в МОК висловили впевненість, що спробують не зачепити права самих спортсменів, не виключивши, що бокс може бути збережений в програмі Олімпіади-2020 навіть без визнання AIBA.

Більше новин зі світу спорту читайте у нашому розділі Спорт24