Бородянський заявив, що у планах міністерства створення Держагентства спорту та Фонду підтримки спорту.

Варте уваги: Українські спортсмени змушені виступати на території країни-агресора Росії, – Бородянський

Щодо поділу міністерства. Влада розуміє, що спорт потребує потужного управління, а потужне управління – це потужні інституції. Зараз ми будуємо потужне міністерство, потужне агентство, ми плануємо створити Фонд підтримки спорту,
– цитує Бородянського "Інтерфакс-Україна".

Бородянський зазначив, що формат попереднього Міністерства спорту був менш ефективним, адже воно займалося у більшості лише реалізацією політик, а не їх створенням.

"Нова структура, яка зараз будується, дозволить міністерству створювати політику, Держагентству реалізовувати політику і розвивати масовий спорт. Ця конструкція в рази потужніша, ніж окреме міністерство", – підкреслив він.

У зв'язку з цим, упевнений Бородянський, необхідно продовжувати рухатися у цьому напрямку і посилювати інституції.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що в Офісі Президента України Володимира Зеленського мають намір розділити Міністерство культури і Міністерство молоді та спорту.

Такі зміни начебто повинні відбутися внаслідок перестановок, які чекають на уряд Олексія Гончарука.

Більше про це: Які перестановки чекають на уряд Олексія Гончарука

У Бородянського буцімто планують забрати питання спорту й створити Держагентство спорту під управлінням Міністерства культури.

В Офісі Президента начебто як кандидатуру голови Держагентства розглядають ексворотаря "Динамо" і збірної України Олександра Шовковського.