За даним канадського порталу TSN, сторони поки розпочали перемовини. Представник баскетболіста намагаються вибити для свого агента найкращі умови. Мова йде про 170 мільйонів доларів на 5 сезонів.

Читайте також: Українець в НБА отримав травму та вибув на невизначений термін

Варто зазначити, що гравець може претендувати на таку суму. Адже у минулому сезоні він допоміг "Торонто" вперше стати чемпіоном НБА. Сам гравець зіграв 80 матчів у регулярному чемпіонаті, і ще 24 у матчах плей-офф.

Та й "Торонто" має бути зацікавленим у збереженні баскетболіста, який отримав нагороду гравця, який найкраще розвивається у чемпіонаті. Тим більше, що команда влітку і так втратила одного з ключових гравців, яким завдячує перемозі – Кавай Ленард перейшов у "Кліпперс".

До слова, у цьому сезоні Паскаль Сіакам отримає лише 2,35 мільйона доларів за сезон. Відтак якщо він домовиться про новий контракт на 170 мільйонів доларів на 5 років, то в середньому зароблятиме по 34 мільйони доларів на рік (сума буде різною і може бути від 30 мільйонів у перший сезон зі збільшенням виплат).

Але й навіть тоді він не стане найбільш високооплачуваним гравцем "Торонто". Найвища зарплата у клубі у цьому сезоні буде у Кайла Лаурі – 34,5 мільйона доларів. На наступний сезон з ним ще не підписана угода.

Для прикладу, Стефен Керрі з "Голден Стейт" отримає цього сезону 40,2 мільйона доларів. Кевін Дюрент, який перейшов у "Бруклін", отримає 38,2 мільйона доларів. При цьому що баскетболіст пропустить майже увесь сезон. Щодо Кавая Ленарда, то його зарплата становитиме 32,7 мільйона доларів. При цьому він не зароблятиме найбільше у "Кліпперс". Більше за нього зарплату має Пол Джордж – 33 мільйони доларів.