6 липня 2015 років команди чемпіона WBA, WBO, IBF, IBO і The Ring у важкій вазі Володимира Кличка й офіційного претендента на титули британця Тайсона Ф'юрі досягли угоди про бій. Промоутерські торги, які повинні були відбутися в Панамі, були скасовані.

Новини за темою: Зайшов у роздягальню і подумав: "І це все?", – Тайсон Ф'юрі про перемогу над Кличком

Представники боксерів домовилися про поєдинок буквально за лічені хвилини до початку торгів. Поєдинок Кличко – Ф'юрі був призначений на 24 жовтня в Дюссельдорфі, але відбувся 28 листопада 2015 року. Бій перенесли через травму українця, яку команда Тайсона ставила під сумнів.

До поєдинку Кличко підходив у статусі фаворита, хоча переможна серія Тайсона на професійному ринзі вже налічувала 24 поєдинки. 18 перемог Ф'юрі здобув нокаутом.

Поєдинок видався не багатим на події. Ф'юрі повністю віддав ініціативу Володимиру і став вести бій "другим номером", чекаючи атак від Кличка.

Володимир, боксуючи у звичному для себе стилі, намагався атакувати Тайсона лівими джебами з дальньої дистанції. Однак з кожним раундом ставала все більш очевидною помилковість стратегії українця.

Ф'юрі, ухиляючись від ударів Кличка, успішно проводив свої контрудари, активно переміщаючись по рингу. У поєдинку боксери завдавали один одному вкрай мало точних ударів, від чого постраждала видовищність поєдинку.

Читайте також: Кличко заговорив про повернення й планує побити рекорд Формана

У цілому Ф'юрі діяв активніше й частіше потрапляв. У 9-му раунді Кличко опинився спиною до Тайсона після виходу з клінчу й пропустив потужний лівий боковий, а потім ще й аперкот.

В 11 раунді Ф'юрі приголомшив Володимира лівим хуком, а потім завдав удару по потилиці й рефері зняв з британця очко.

У фінальному раунді Кличко, відчуваючи, що програє бій, пішов у відчайдушний штурм, намагаючись нокаутувати Ф'юрі. Але було вже пізно.

Після закінчення всіх 12 раундів судді віддали перемогу одноголосним рішенням британцеві. Рахунок суддівських записок: 115:112, 115:112, 116:111.

Володимир Кличко – Тайсон Ф'юрі відеоогляд бою

У контракті боксерів на перший бій був прописаний реванш. Обидва висловили готовність зустрітися вдруге. Першою перешкодою реваншу став українець В'ячеслав Глазков. Він був обов'язковим претендентом за версією IBF, яка зобов'язала Тайсона провести захист титулу.

Дивіться також: Кличко – Бьорд: помста за брата й дебютний чемпіонський пояс WBO (ретро-відео)

Ф'юрі, який начебто був налаштований зустрітися з Кличком, злив пояс IBF в унітаз. Натомість Глазков програв вакантний пояс Чарльзу Мартіну й наразі працює далекобійником у США.

Дати реваншу Кличка з Ф'юрі були різні. Спершу команди боксерів домовилися про бій на 9 липня. Однак поєдинок перенесли через травму ноги Ф'юрі. Британець начебто впав під час пробіжки.


Травма Тайсона Ф'юрі / фото: peter fury

Нарешті сторонам вдалося домовитися про реванш на 29 жовтня у Манчестері. До поєдинку навіть вийшов офіційний постер, а команди навіть провели пресконференцію, на яку Тайсон прийшов із зайвою вагою.


Офіційний постер реваншу / фото: twitter.com/boxnationtv

Як відомо, реванш не відбувся. На другий раз реванш був скасований начебто через депресію Ф'юрі. Після цього британець оголосив про завершення кар'єри.

Після поразки Ф'юрі Володимир Кличко півтора року не виходив у ринг. А 29 квітня 2017 року Володимир зустрівся у поєдинку з Ентоні Джошуа за титули WBA, IBO та IBF. Українець програв технічним нокаутом в 11 раунді, а згодом оголосив про завершення кар'єри.

Оголошене Ф'юрі завершення кар'єри тривало до 2018 року. У червні 2018 року Тайсон успішно повернувся у бокс, перемігши Сефера Сефері.

Найяскравішим виступом Тайсона був бій проти Деонтея Уайлдера у лютому 2020 року. Ф'юрі переміг американця технічним нокаутом та став чемпіоном світу за версією WBC.

Попередній бій Тайсона відбувся у жовтні 2021 року. Британець у третьому поєдинку проти Уайлдера знову нокаутував американця.

Уже тривалий час точаться дискусії довкола ймовірного повернення Кличка у бокс. Однією з причин повернення Кличка буцімто може рекорд Джорджа Формана, якому вдалося стати найстаршим чемпіоном світу.

Якщо це дійсно так, то 45-річний Кличко може повернутися вже наприкінці 2021-го або на початку 2022 року. Форман став чемпіоном світу саме у 45 років.

Гендиректор промоутерської компанії K2 Олександр Красюк розповів, що бій з Ф'юрі може змусити Кличка повернутися у ринг. Українець прагне помститися за поразку.

Але в планах Ф'юрі поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу проти Олександра Усика. Кримчанин утримує титули WBO, WBA, IBF, які Ф'юрі колись відібрав у Кличка.