Завчасно припаркувати свій болід у боксах змушений був Хеліо Кастроневеш. Механікам "Пенске" так і не вдалось усунути проблем з двигуном бразильця.

А от на п'ятдесятому колі відверто не пощастило партнеру Кастроневеша, на той момент ще лідеру чемпіонату, Вілу Паверу. Австралієць саме готувався змінити гуму, коли став жертвою Ани Беатріс, що не зовсім обачно поверталась на трасу.

Зовсім не до жартів стало, коли ще одна “пілотесса” швейцарка Сімона де Сільвестро, не впоравшись з керуванням, збила механіка І-Джея Візо.

Трохи згодом вдруге за гонку у лапках "відзначилась" Беатріс. До фінішу залишалось 33 кола, коли Ана опинилась у відбійнику.

Поки маршали раз за разом запалювали жовті прапори, на позиції лідера один одного змінювали Даріо Франкіттіта Ед Карпентер. Ніздря в ніздрю суперники подолали усе останнє коло і на фінішній смузі на лічені сантиметри попереду опинився таки Карпентер.

У безкомпромісній боротьбі з чинним чемпіоном 30-річний Ед здобув першу перемогу у кар'єрі. Франкітті особливо не розчарувала і друга позиція, завдяки якій шотландець у загальному заліку тепер на 18 очок випереджає Віла Павера.