Динамо – Колос 2:0

Голи: Соль, 40, Циганков, 54
Вилучуення: Задоя, 45+2 (Колос)

Дивіться також: Динамо – Колос: онлайн-трансляція матчу УПЛ

  • Для київського клубу крайній матч чемпіонату завершився фіаско. У минулу п'ятницю "Динамо" гостювало в Дніпрі і поступилося "Дніпру-1" з рахунком 1:3. У турнірній таблиці національної першості команду Олексія Михайличенка обійшла "Зоря", і "біло-сині" тепер займають третю позицію.
  • "Колос" після зимової паузи видав відмінний результат, обігравши "Олександрію" і "Карпати". За два тури до закінчення першого етапу турніру ковалівці влаштувалися на шостому місці, але утримати його буде непросто, адже попереду у команди Руслана Костишина протистояння з віце-чемпіоном і чемпіоном України.
  • У першому колі "Динамо" розгромило суперників з рахунком 4:0. У згаданій зустрічі у ворота ковалівської команди тричі призначалися пенальті, два з яких кияни реалізували. До того ж, обидві команди завершували поєдинок у неповних складах.

До слова: Ліга націй: суперники збірної України на груповій стадії

Перший небезпечний момент у грі стався у штрафній "Динамо" на 12-й хвилині. Лисенко накрутив захисника і пробив в дальній кут воріт Бойка, щоправда поруч зі штангою просвистів м'яч.

Наприкінці першого тайму "Динамо" відкрило рахунок у матчі. Фран Соль забиває гол після удару Де Пени в штангу і відскоку м'яча в поле. Динамічний момент, арбітр радився з VAR, але взяття воріт все ж зараховано – 1:0.

Вже у компенсований до першої 45-хвилинки час "Колос" залишився у меньшості. Євген Задоя зіграв прямою ногою в Циганкова, і арбітр одразу видалив порушника.

Після перерви Віктор Циганков закріпив перевагу киян у матчі. Він прийняв м'яч перед штрафним "Колоса", розвернувся, підпрацював м'яч і класним ударом точно пробив у дальню дев'ятку – 2:0

На 63-й хвилині "Динамо" могло довести рахунок до розгромного. Після обрізки Гавриша Циганков відразу віддав на Соля, який пробив з півкола штрафної. Волинець в падінні відбив м'яч, а потім Гавриш накрив добивання Дуелунда.

В середині другого тайму VAR скасував гол форварда "Колоса" Олега Кожушко у ворота "Динамо". Головний арбітр Віталій Романов сам не дивився повтор, але після перегляду арбітрами VAR відмінив взяття воріт через офсайд.


Офсайд Кожушко / Фото: Скріншот

Наприкінці матчу "біло-сині" теж змарнували непоганий момент – після закидання від Дуелунда Караваєв пробив з льоту з лівого кута штрафного, і Волинець в падінні відбив м'яч.

Динамо – Колос відеоогляд матчу

Тренер "Динамо" Олексій Михайличенко змінив пів складу і, з огляду на підсумковий результат, не прогадав. Набравши 42 очки, "Динамо" повернулося на друге місце в УПЛ. У "Колоса" – 26 пунктів і він замикає першу шістку.