"Олександрія" вже не друга

Турнірна таблиця в УПЛ занадто щільна. Тож одна перемога чи поразка може доволі сильно змінити твоє місце. Особливо якщо мова йде про другу позицію. До 9-го туру на ній розміщалася "Олександрія". Однак команда не зуміла пройти випробування "Маріуполем", поступившись команді Олександра Бабича на виїзді. Все вирішив єдиний гол, який було забито ще у дебюті матчу Фоміним. Це четвертий гол для 32-літнього нападника у цьому сезоні в УПЛ. Ще двічі він забивав у Лізі Європи – "Юргордену" та "Бордо".

Читайте також: Маріуполь – Олександрія: відео голу та моментів матчу

Самі ж футболісти вийшли на матч у спеціальних футболках в честь почесного президента (навічно) Володимира Бойка. 20 вересня йому б виповнилося 80 років.

Футболісти "Маріуполя" у футболках в пам'ять про Володимира Бойка (фото: ФК "Маріуполь")

Львівське дербі без азарту

У 2009 році у Львові востаннє відбулося дербі. І от у 2018 році знову на одному полі зійшлися ФК "Львів" та "Карпати".

Читайте також: Львівське дербі: матч крові та полум’я

Від матчу очікувалося боротьби, запалу та чимало емоцій. Однак все, мабуть, остудив дощ перед початком зустрічі. Тож, якщо не враховувати потрапляння у каркас воріт двічі, та забитих голів, гра відбулася доволі млява.

Щодо голів, то тут варто відзначити Мякушка, який знову забив зі штрафного. А також Бруно. Бразилець забиває у четвертому матчі поспіль, і за той час ФК "Львів" не програв жоден матч – перемога та три нічиї.

Читайте також: Львів – Карпати: відео голів та моментів матчу УПЛ

"Арсенал" без тренера після поразки

Сім поразок у дев’яти матчах. Таких доробок має Фабріціо Раванеллі на посаді головного тренера "Арсенал-Київ". Після поразки "Олімпіку" він цю посаду вже не займає. Офіційно подав у відставку. Хоча і тут не все просто.

Замість того, щоб отримувати підтримку за значні зусилля, велику самовіддачу і професіоналізм, я і мій персонал відчули себе об'єктом атаки, зокрема, з боку президента Піріча, що має право голосу, за умови, що він знає, про що говорить. За той час, що я був в клубі, я зустрічався з ним лише один раз. Він ніколи не відвідував тренувальну базу і, очевидно, саме з цієї причини не усвідомлює складних умов, в яких ми з командою працювали кожен день. Він не знає жодного гравця ні з особистої, ні з технічної точки зору. У клубі відсутня навіть мінімальна організація, якою повинен володіти професійний клуб. Ми прийшли до ситуації, коли гравці кожен день приходили до мене зі скаргою на невиплату зарплат,
– така заява Раванеллі з’явилася на офіційному сайті клубу вже після заяви про звільнення.

Фактично мова йде про протистояння у клубі між двома людьми - директором клубу Олександром Москаленком та президентом Івіцею Пірічем. Останнього, до слова, навіть немає на сайті клубу у списку керівників. При тому що віце-президент Руслан Корж, як і Москаленко, є у переліку.

Щодо самого матчу, то він закінчився закономірною перемогою "Олімпіка" 1:3. При тому що донецька команда ще не реалізувала пенальті.

Читайте також: Арсенал-Київ – Олімпік: відео голів та моментів матчу

Та не тільки звільненням Раванеллі відзначилася гра "Арсеналу" та "Олімпіка". Третій матч за донецьку команду забив Максим Дегтярьов, який вийшов на заміну. Перед початком матчу гравець потрапив у аварію. А сама історія є дещо незвичною.

Як заявив адвокат клубу Олександр Машков, гравець на своєму автомобілі Порше заїхав на підземний паркінг, щоб забрати інших гравців на матч. там у нього в’їхав водій на Ауді. Удар був такої сили, що Порше влетіло у стовп. Однак обійшлося без постраждалих. Поліція, яка прибула на місце ДТП, довго не могла оформити ДТП. Тож гравець залишив їм документи та відправився на матч.

Однак у ведучих програми "ТаТоТаке" є дещо інша інформація. За їх даними, гравець після аварії зняв з автомобіля номерні знаки, які, як виявилося, записані на іншу машину.

"А в техпаспорті у Порше вказано інший колір. Поліції довелось викликати слідчо-оперативну групу. Поліція вилучила у Дегтярьова і водійське посвідчення, і розбиту машину. Будуть з’ясовувати, чому авто оформлено мутними схемами", – йдеться в повідомленні.

"Шахтар" перемагає і далі лідер, Мораєс забив восьмий гол в УПЛ

Недільний тур відзначився синхронними перемогами лідерів, при тому з розгромними рахунками. "Шахтар" у Одесі був сильніший за "Чорноморець". Хоча "гірники" доволі довго не могли пробити оборону "моряків".

Читайте також: Шахтар – Чорноморець: відео голів та моментів матчу

Тут варто відзначити, що тренер "Шахтаря" провів ротацію складу. Місце у воротах зайняв Олексій Шевченко, у захисті вийшов Микола Матвієнко. Майкон. Який приніс нічию у матчі проти "Хоффенхайма" у Лізі чемпіонів, теж зіграв з перших хвилин. Як і Фернандо.

Та героям зустрічі став Мораєс. Бразилець, який змарнував чудову нагоду у першому таймі, зумів відкрити рахунок у другій 45-хвилинці після невдалого удару Степаненка. За дві хвилини лише автогол Трубочкіна завадив бразильцю оформити дубль. А наприкінці матчу він вже виступив у ролі асистента – після його навісу відзначився Тайсон.

"Чорноморець" ж опускається на передостанню сходинку турнірної таблиці. Але в їх активі стільки ж очок, як і у "Карпат".

"Динамо" нарешті перемагає вперше за сім матчів

Читайте також: 6 матчів без перемог: куди котиться київське "Динамо"

Шість матчів не перемагало "Динамо" в офіційних матчах. І от, нарешті, кияни перемогли. Під "роздачу" потрапила чернігівська "Десна".

При цьому хотілося б відзначити не лише те, що "Динамо" перемогло. Але ще й з розгромним рахунком, забивши у ворота "сіверян" аж чотири голи. До цього у восьми матчах УПЛ "Динамо" відзначилося лише шість разів, не забиваючи більше одного голу за матч. Подіяла підказка від фанатів "Камон, плей!"?

Банер "Камон, плей!" на матчі "Динамо" – "Десна" (фото: Динамомания)

Варто відзначити, що участь у трьох голах взяв Циганков, який двічі асистував, а ще один раз забив сам.

Читайте також: Динамо – Десна: відео голів та моментів матчу УПЛ

Завдяки цій перемозі, а також поразці "Олександрії", "Динамо" піднялося на другу сходинку. Та відставання від "Шахтаря" і надалі складає сім очок. Хоча у киян ще матч у запасі проти "Маріуполя". З азовцями вони зіграють у середу, 26 травня, на виїзді.

Перемога "Ворскли" на день міста завдяки автоголу

Полтавська "Ворскла" не надто вдало злітала до Лондона з місцевими чиновниками на матч Ліги Європи проти "Арсеналу". Пропустила чотири голи, хоча і забила двічі. Та це не завадило їм обіграти вдома "Зорю" у чемпіонаті України. При цьому зробили це полтавчани на день міста Полтави, який відзначають 23 вересня.

Читайте також: Ворскла – Зоря: відео голів та моментів матчу

Хоча без долі везіння тут не обійшлося. Команди обмінялися голами у другому таймі. А вже коли матч наближався до кінця, спочатку арбітр призначив пенальті. Та Шарпар не забив. Однак з кутового після пенальті м’яч у власні ворота зрізав Прийма. Сталося це на останній хвилині основного часу. "Ворскла" піднімається на четверте місце, "Зоря" опускається на п’яте.

Гол туру

Загалом за тур було забито 17 голів. Не так вже й мало, як на шість матчів. Та відзначити хотілося б гол Вакуленка у ворота "Арсеналу". Він був перший у матчі.

Гравець туру

Чимало гравців проявили свої якості у цьому турі. Найкраще це вдалося Віктору Циганкову. Гравцю під час гри розбили брову. Та це не завадило йому і самому забити, і партнерам асистувати.

Результати матчів

Маріуполь – Олександрія 1:0
Гол: Фомін, 8

Львів – Карпати 1:1
Голи: Бруно, 79 – М'якушко, 75

Арсенал-Київ – Олімпік 1:3
Голи: Гринь, 58 – Вакуленко, 16, Гришко, 64, Дегтярьов, 82
Нереалізований пенальті: Вакулко, 75 (Олімпік)

Динамо – Десна 4:0
Голи: Бурда, 45+1, Вербіч, 67, Кендзьора, 74, Циганков, 87

Шахтар – Чорноморець 3:0
Голи: Мораєс, 57, Трубочкін, 59 (авт), Тайсон, 82

Ворскла – Зоря 2:1
Голи: Ребенок, 65, Прийма, 90 (авт) – Караваєв, 71
Нереалізований пенальті: Шарпар, 89 (Ворскла)