Динамо – Шахтар 2:1
Голи: Бурда, 80, Гармаш, 82 – Алан Патрік, 45+3

Це був 16-ий матч за Суперкубок України. І всі попередні трофеї виграли саме "Динамо" та "Шахтар" – сім у киян та вісім у донеччан. Тож "Динамо", у випадку перемоги, зрівнювалося з "гірниками" за цим показником. А також за кількістю трофеїв за часів Незалежності. До цього матчу "Шахтар" мав 34, а "Динамо" 33.

Окрім того, тренери "Шахтаря" Мірча Луческу та Паулу Фонсека програвали "Динамо" свої дебютні ігри. Це були саме матчі за Суперкубок України. Цього разу за "Шахтар" дебютував Луїш Каштру.

Щодо команд, до "Динамо" та "Шахтар" вийшли у цілком прогнозованих складах. За киян дебютував Караваєв, який замінив на фланзі травмованого Циганкова. У "Шахтаря" можна відзначити появу Соломона з перших хвилин.

До слова: Трансфери команд УПЛ: онлайн

Вже на 6-ій хвилині "Шахтар" міг виходити вперед. Марлос отримав м’яч на частині поля суперника та вирішив завдати дальнього удару. Пробивав він під перекладину, але Бойко у стрибку дотягнувся до м’яча.

"Динамо" на це відповіло аж усередині тайму. Захист "Шахтаря" помилився поблизу свого штрафного майданчика. Все закінчилося ударом Вербіча. Але півзахисник влучив у спину супернику.

Після цього небезпечно пробивав Бєсєдін. Цілив у верхній кут воріт. Однак Пятов зіграв доволі надійно, впіймавши м’яч. У протилежних воріт небезпечно бив Тайсон. Намагався закинути м’яч за спину Бойку, але голкіпер знову перевів його за межі поля.

Коли б здавалося, що перший тайм закінчиться без голів, "Шахтар" вийшов вперед. Після подачі з кутового Бєсєдін невдало вибив м’яч. Якраз туди, куди набігав Алан Патрік. Бразилець в дотик потужно пробив у дальній кут воріт.

Другий тайм обидві команди теж провели в атаках. Але надійною грою відзначалися воротарі. Хоча "Динамо" могло претендувати на пенальті, коли збили Гармаша у штрафному майданчику. Але арбітр зустрічі Романов проігнорував цей епізод.

Все у матчі перевернулося з ніг на голову за три хвилини – між 80-ю та 82-ю. Тоді "Динамо" забило двічі. Спочатку Бурда після подачі з кутового головою відправив м’яч у ворота суперників. А згодом Гармаш вдало завершив атаку, пробивши після пасу з флангу.

"Шахтар" намагався зрівняти рахунок, але пробити Бойка команді так і не вдалося. Тож "Динамо" перемагає та виграє Суперкубок України.

Відеоогляд матчу Динамо – Шахтар