Динамо Загреб – Шахтар 3:3

Голи: Петкович, 25, Іванушец, 83, Адемі, 89 – Алан Патрік, 13, Мораес, 90+3, Тете, 90+8
Вилучення: Моро, 74 – Марлос, 79

Читайте також: "Баварія" та "Ювентус" першими вийшли в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Нічия проти "Динамо" в Харкові втрутилася у плани "Шахтаря" щодо плей-офф Ліги чемпіонів. Після трьох турів команди набрали по 4 очки, лідер групи "Манчестер Сіті" – 9. Тому "гірники" та "динамівці" в очному матчі в Загребі де-факто розігрували другу путівку в 1/8 фіналу.

Результативний початок

"Шахтар" агресивніше розпочав поєдинок. Уже на першій хвилині гри Тайсон пробив здалеку, але м’яч пролетів біля стійки воріт.

Як і в матчі в Харкові, "Шахтарю" вдалося забити швидкий гол. Жуніор Мораес опинився на правому фланзі атаки донеччан та вирішив прострілити у штрафний хорватів. Там на випередження зіграв Алан Патрік, який і переправив м'яч у сітку воріт – 1:0.

На 20 хвилині гри "динамівці" могли зрівнювати рахунок. Матвієнко програв верхову дуель, вистрибнувши в надії перехопити м’яч. Петкович легко прийняв м’яч та другим дотиком пробив. "Гірників" врятував Андрій Пятов.

На 25 хвилині господарі поля відігралися. Оборонець Теофіль-Катрін виконав простий навіс у штрафний гостей. Петкович виграв верхову дуель в оборонців та ударом головою зрівняв рахунок.

"Шахтар" оговтався від пропущеного голу й продовжив володіти територіальною перевагою. На 37 хвилині Алан Патрік здалеку пробив та влучив у Мору. М’яч після рикошету розминувся зі стійкою воріт. Через хвилину реакцію Ліваковича перевірив дальнім ударом Матвієнко.

Драматична розв'язка

По перерві хорвати дещо вирівняли відсоток володіння м'ячем. Першу хорошу нагоду вивести "Динамо" вперед мав Леовац. Партнери вивели хавбека віч-на-віч з Пятовим. Марін переграв українського голкіпера, але поцілив у поперечину.

Натомість у "гірників" були помітні проблеми з креативом на завершальній стадії атаки. Перший справжній момент "Шахтар" мав на 71 хвилині. Мораес приборкав м'яч на підступах до штрафного хорватів і пробив по центру. Для Ліваковича постріл Жуніора не склав проблеми.

На 74 хвилині "Динамо" залишилося у меншості: Моро, який мав у пасиві жовту картку, кинувся у підкаті в ноги Мораесу. Арбітр продемонстрував Ніколі другий гірчичник, який означав для Моро вилучення.

Майже відразу "Шахтар" не реалізував супермомент. Центрбек Кривцов, перебуваючи у штрафному, скинув на партнера по обороні Матвієнка. Микола знайшов можливість пробити, але Лівакович врятував команду. Донеччани не довго грали в більшості. На 79 хвилині вже Марлос був вилучений за грубий фол.

У рівних складах "Динамо" зуміло засмутити "Шахтар" вдруге. Петкович, який відзначився першим голом, прийняв м'яч на межі штрафного донеччан. Дочекавшись підключення Іванушеца, Діно віддав пас у штрафний й Лука переграв Пятова – 2:1. На 89 хвилині долю матчу було майже вирішено. Ольмо прострілив вздовж лінії воріт й передачу замкнув Адемі – 3:1.

Проти перемоги "Динамо" був Жуніор Мораес, який у компенсований час подарував надію вболівальникам "Шахтаря". Жуніор ударом головою вдало замкнув навіс у штрафний – 3:2. На 5-й компенсованій хвилині Теофіль-Катрін ліктем вдарив Пятова у штрафному – пенальті. Удар з позначки реалізував Тете – 3:3!

Після 4 турів "Шахтар" посідає друге місце в групі, маючи у своєму активі 5 очки. Стільки ж балів у "Динамо" Загреб. Лідирує "Манчестер Сіті", який набрав 10 очок.

Динамо Загреб – Шахтар відеоогляд матчу