Дмитро Підручний біографія

Улюблений стадіон: Нове Мєсто (Чехія), Рупольдінг (Німеччина), Обертіллах (Австрія);

Улюблена дисципліна: мас-старт;

Читайте також: Дмитро Підручний виграв золото Чемпіонату світу

Музика: Rock and Roll;

Улюблений колір: зелений і білий;

Улюблена тварина: єнот, вовк;

Що найбільше цінує в людях: порядність, чесність;

Що не можете пробачити одному: зраду;

Вид спорту, крім біатлону, подобається більше: футбол, флорбол, велоспорт;

Улюблена пора року: зима.

Дитинство та юність Дмитра Підручного

Дмитро Підручний народився 5 листопада 1991 року в Тернополі. Спортсмен, разом з родиною, проживає в селі Острів, Тернопільської області. Захоплюється більярдом та футболом.

У біатлон Дмитро потрапив зовсім не випадково. Батьки спортсмена – Марія та Володимир Підручні – були не просто лижниками, а Майстрами Спорту. Бажання тренуватися у Дмитра Підручного було хоч відбавляй, а проживав юний хлопчина поряд із тренувальною базою.


Дмитро Підручний в дитинстві

Дмитро Підручний часто не буває вдома, адже спортивне життя є доволі насиченим і часто доводиться переїжджати у різні місця на збори чи змагання. За словами пані Марії, її знаменитий син Новий рік та Різдво святкує з рідними,якщо випадає така нагода.

На Святий вечір усі збираються у нас вдома, колядують. У Діми в дитинстві був поганий зір, він носив окуляри з першого класу, тому на багатьох фотографіях він в окулярах. Зараз з зором проблем у нього немає. Подарунками, до речі, не перебирав, що дарували тому і радів,
– поділилася Марія Підручна.


Дмитро Підручний з мамою

Перші кроки у професійному спорті Дмитра Підручного

Свою кар'єру в біатлоні Підручний розпочав з 2005 року, а вже в 2012 році увійшов до складу збірної України з біатлону.

Читайте також: Тренер збірної України з біатлону розповів, чому Підручному не вистачило 0,3 секунди до медалі

У Кубку світу Дмитро дебютував в сезоні 2012/2013, провівши кілька етапів. Через рік здобув перші очки в Кубку світу, причому зайнявши високе шосте місце в спринті в Хохфільцені, потрапивши в квіткову церемонію.


Біографія Дмитра Підручного

Надалі, щоправда, нічим особливим не вирізнявся. На Олімпійських іграх в Сочі провів дві гонки, показавши 55 результат в індивідуальній гонці, а також збірна України з Підручний у складі фінішувала на дев'ятому місці в естафеті.

Найбільші досягнення Дмитра Підручного

У 2013 році Дмитро виграв золото на зимовій Універсіаді в Трентіно у мас-старті. Також на цих змаганнях здобув срібло в змішаній естафеті та бронзу в спринті.

У сезоні 2014/15 вперше забрався на подіум чемпіонату Європи, зайнявши третє місце з командою в змішаній естафеті у естонському місті Отепяя.

Читайте також: Це найкрасивіший день у моєму житті, – тренер про перемогу Підручного

Найбільшим досягненням Підручного у кар'єрі є титул чемпіона світу з біатлону, який він здобув у сезоні 2018/19 у шведському місті Естерсунд.

Особисте життя Дмитра Підручного

У квітні 2015 року Дмитро одружився на колишній колезі по збірній екс-біатлоністці Ользі Полещиковій. Незабаром у подружжя народилася донька, яку назвали Ірина.


Дмитро Підручний з дружиною

Підписуйтеся на наш Twitter та Telegram