Як інформує сайт УАФ, 12 березня 2020 року Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу завершив додатковий розгляд справи про договірні матчі за участю ФК "Суми". Команда підозрювалася в участі у договірних матчах.

До теми Договірні матчі в України: відомий тренер, якого підозрюють в участі, розповів свою версію

За результатами розгляду ФК "Суми" позбавлено статусу професіонального клубу та заборонено брати участь у змаганнях Першої ліги України наступного сезону.

Ростиславу Козару та футболістам Єгору Луговому та Олегу Давидову довічно заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом.

Олександру Мартюку та Олександру Севідову заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом строком на 5 років та на 5 років умовно із встановленням випробувального строку 2 роки, облік якого починається після відбуття основної санкції.

Додамо, що Севідов також фігурує у розслідуванні матчу "Іллічівець" – "Гірник-Спорт" (2016).

Хто ще покараний?

  • Сергію Золотницькому заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом строком на 3 роки та на 2 роки умовно із встановленням випробувального строку 2 роки, облік якого починається після відбуття основної санкції.
  • Футболістам Тарасу Дураю та Сергію Гаращенкову заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом 3 роки.
  • Футболістам Артему Штаньку та Дмитру Богачову заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом на один рік.
  • Футболісту Миколі Вечурку заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом на 6 місяців, які він фактично відбув та на 6 місяців умовно із встановленням випробувального строку 2 роки, облік якого починається після відбуття основної санкції.
  • Футболістам Давиду Кохії, Артему Козлову, Іраклію Циколії, Владиславу Шараю, Ярославу Рафальському заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом строком на 1 рік умовно із встановленням їм випробувального строку 2 роки.

Рішення може бути оскаржене до Апеляційного комітету УАФ.

Більше новин про футбол, баскетбол, біатлон та все цікаве зі світу спорту – читайте у розділі Спорт24.