Спорт 24 писав, що перша ракетка України Еліна Світоліна, а також третя ракетка нашої країни Даяна Ястремська, відмовилися виступати за збірну України в матчах Кубка Федерації в польській Зеленій Гурі. Причиною відмови стали фінансові умови, які висунув агент тенісисток Стефан Гуров.

Ви читали, як Світоліна відповіла на звинувачення Федерації тенісу України?

"На наступному засіданні президії ФТУ будемо розглядати питання про подальші виступи Еліни Світоліної в Кубку Федерації: запрошувати чи не запрошувати її в майбутньому. Кожен повинен нести відповідальність за свої дії.

Федерація тенісу України нікого не змушує грати за національну команду. Якщо гравець говорить: "Я не хочу, я не можу", ми не починаємо його змушувати. Хоча для цього є багато важелів впливу. Але ми не один з них не зачіпаємо. Якщо людина не хоче – не треба. В команді не потрібна людина, яка не хоче грати.

Відмінно ставлюся до Світоліної, як до людини, - вона прекрасна дівчина. Але я нагадаю, що на відміну від тієї ж Ястремської, яка розвивалася без допомоги ФТУ, спонсором Еліни був Юрій Сапронов, перший віце-президент Федерації на той момент. Виходить, що вона вирощена Федерацією тенісу України, від початку і до кінця", – заявив Зукін у інтерв'ю на Youtube-каналі "Dolgopolova Live".

Читайте також: "Таке враження, що я йду в президенти": Світоліна покепкувала з виборів в Україні

Цікаво, що останній раз Еліна Світоліна грала в складі збірної України в квітні 2017-го проти збірної Німеччини, після чого пропустила зустрічі з Австралією, Канадою і матчі Першої групи Євро-Африканської зони, які в лютому пройшли в Польщі.

Підписуйтеся на наш Twitter та Telegram