Еспаньйол – Зоря 3:1
Голи: Феррейра,58, Лопес, 79, Варгас, 81 – Кочергін, 38

Незабитий пенальті: Гранеро, 76 (Еспаньйол)

Читайте також: Еспаньйол – Зоря: онлайн-трансляція матчу Ліги Європи

Як би не було дивно, але саме "Зоря" провела стартові хвилини більш активно. Луганці контролювали м’яч і навіть гостро атакували. Зокрема, ледь віч-на-віч з голкіпером іспанців не вийшов Громов. Нападник "Зорі" уникнув офсайду, але не зумів приборкати м’яч.

"Еспаньйол" відповів швидко й не менш гостро. Партнери вивели на ударну позицію Лей Ву. Китаєць міг віддати передачу у фланг, яка, мабуть, призвела б до ще більшої небезпеки біля воріт Шевченка. Та Лей вирішив пробити й воротар гостей легко зафіксував м’яч у своїх руках.

За декілька хвилин увагу Шевченка дальнім пострілом перевірив екс-гравець "Реала" Гранеро. Але й цього разу Микита був на висоті. На 15 хвилині надзвичайно небезпечно у штрафний "біло-синіх" прострілив Лєднєв, але на його передачу ніхто не відгукнувся.

За хвилину свій момент мали господарі. Факундо Феррейра замикав крос у штрафному "Зорі", але не влучив у ворота ударом головою. Ближче до завершення тайму "Зорі" несподівано вдалося відкрити рахунок.

Під час атаки Громов отримав м'яч на правому фланзі й прострілив у штрафний майданчик іспанців. Там Кабаєв вирішив п’ятою віддати пас на Кочергіна. Останній довго не думав й потужно пробив у нижній кут воріт Дієго Лопеса. Іменитий голкіпер "біло-синіх" врятувати партнерів не зумів.

Господарі активізувалися через пропущений гол і провели декілька гострих атак обома флангами. Однак вирівняти рахунок на табло їм не вдалося. Водночас на 44 хвилині подвоїти перевагу "Зорі" міг Кабаєв. Футболіст луганського клубу отримав шанс пробити з меж штрафного, але влучив у воротаря "Еспаньйола".

Підопічні Давіда Гальєго вийшли надзвичайно мотивовані на другий тайм. Перші хвилини "Зоря" провела на своїй половині поля й на 51 хвилині ледь не пропустила. Лей Ву виграв верхову дуель під час подачі з кутового й зумів потужно пробити. М’яч після удару китайця на себе прийняла поперечина.

До слова: Ліга Європи: результати всіх матчів 22 серпня

Досвід, який "Зоря" вже здобула у єврокубках, допоміг луганцям. На 56 хвилині підопічні Скрипника змусили суперника думати про захист. Громов, перебуваючи у штрафному, небезпечно прострілив уздовж лінії. Від пропущеного голу "Еспаньйол" врятували оборонці, які вчасно вибили м’яч.

Та на 58 хвилині "Зоря" не витримала тиск "Еспаньйола". Лей Ву прекрасною передачею знайшов на дальній стійці Феррейру. Екс-гравець "Шахтаря" такі моменти лускає, як горішки. Факундо переграв Шевченка ударом головою – 1:1.

Забитий гол дещо заспокоїв іспанський клуб. "Еспаньйол" продовжив контролювати м'яч, але інтенсивність гри "біло-синіх" була не така, як на початку другого тайму. Це влаштовувало "Зорю", яка повністю перейшла на контратакувальний футбол.

На 75 хвилині "Еспаньйол" заробив пенальті. М'яч влучив у руку Михайличенку й Тобіас Штілер без вагань вказав на 11-метрову позначку. Пенальті ж не зумів реалізувати Гранеро. Естебан пробив на доступній для воротаря висоті. Шевченко цим скористався і парирував удар. Та через декілька хвилин луганці таки пропустили.

Оборонці "Зорі" на лівому фланзі забули про Хаві Лопеса. Дардер розкішною передачею знайшов партнера у штрафному. Все, що залишалося Лопесу – це точно пробити. З цим завданням Хаві впорався і вивів свою команду вперед.

Через дві хвилини ситуація для української команди стала ще гіршою. Цього разу оборонці "Зорі" у своєму штрафному забули про Варгаса. Півзахисник прекрасним обвідним ударом не залишив шансів Шевченку – 3:1.

Наприкінці поєдинку "Еспаньйол" мав шанси збільшити перевагу, але удача була на стороні "Зорі". Відтак, луганці програли першу гру з рахунком 3:1. Матч-відповідь відбудеться у Запоріжжі у четвер, 29-го серпня.

Відеоогляд матчу Еспаньйол – Зоря