При цьому під час представлення логотип спроєктували на найбільш знакові будівлі Дохи, серед яких хмарочос Бурдж Доха, Амфітеатр, Міністерство внутрішніх справ, ринок Сук Вакіф та форт Аль Зураба. Сам логотип нагадує цифру "8".

Читайте також: Під час будівництва стадіонів у Катарі до ЧС-2022 загинуло 1400 будівельників з Непалу

"Криві елементи емблеми зображують хвилі пустельних дюн, а нерозривна петля зображує як цифру вісім — нагадування про вісім дивовижних стадіонів, на яких будуть влаштовуватися матчі, — так і символ нескінченності, що відображає взаємопов'язаний характер події. Центральна форма емблеми нагадує традиційну вовняну шаль. У зимові місяці хустки носять у всьому світі, у тому числі в арабському та перської затоки регіоні, зокрема, різними людьми та різними стилями. Зимовий одяг, натхненний регіоналом, також натякає на дати початку турніру та на те, що це буде перший чемпіонат світу з футболу, який відбудеться у листопаді та грудні. Новий шрифт, створений для супроводу емблеми, переосмислює традиційну арабську каліграфію новим сучасним шрифтом, беручи натхнення з регіону та Азії та поєднуючи традиції з сучасністю", — йдеться в описі до відео.

Варто нагадати, що Катар прийме 22-й Чемпіонат світу з футболу у 2022 році. Матч відкриття відбудеться 21 листопада, фінал — 18 грудня 2022 року.