Напередодні під час кваліфікації сталася невеличка сенсація. Якщо перше та друге місце Хемілтона та Феттеля ще можна було очікувати, що одразу за ними стартували два пілоти Force India – Естебан Окон та Серхіо Перес.

Читайте також: Стали відомі жахливі подробиці стану здоров'я Міхаеля Шумахера

Все найважливіше у гонці сталося ще у першому колі. Вже на першому повороті сталася масова аварія. Спочатку Ніко Хюлькенберг з Renault влетів у Фернандо Алонсо на Mclaren. Іспанець злетів у повітря і перелетів через болід Sauber Шарля Леклера. Всі троє пілотів були змушені одразу ж зійти з траси.

У цьому епізоді варто відзначити систему Halo, яка покликана захищати пілотів під час таких аварій. Тут вона справилася.

Пошкоджене Halo на боліді Леклера

Читайте також: Гоночний симулятор F1 2018: системні вимоги та трейлер гри

Та не тільки ці троє пілотів постраждали. Даніель Ріккардо з Red Bull у цьому ж повороті зачепив ззаду Кімі Райкконена з Ferrari. Австралієць одразу ж поїхав на піт-стоп, і навіть заїхав у бокси, та згодом повернувся на трасу з відставанням у два кола. Фін теж ще після першого кола відправився на піт-стоп, щоб замінити заднє праве колесо, яке було пошкоджено. Обоє пілотів опинилися у хвості пелетону. Але гонку так і не змогли закінчити.

Поки ж на трасу не встигли виїхати автомобілі безпеки, Феттель атакував та пройшов Хемілтона на прямій після О-Руж. Одразу після того з'явилися авто безпеки та обганяти було заборонено. Рестарт гонки відбувся аж на четвертому колі.

На 7-у колі Ферстаппен з Red Bull пройшов Окона і піднявся на четверте місце. На 10-у колі пілот Red Bull обійде і Переса, ставши третім у гонці. Він і фінішує на подіумі.

Читайте також: Red Bull знайшли пілота на заміну Даніелю Ріккардо

У цей час з кінця пелетону почав підніматися Боттас. Пілот Mercedes стартував з 17-ої позиції, уник аварії на старті, і згодом почав обходити повільніших суперників на трасі. Десятим він став вже на 12-у колі, обійшовши росіянина Сіроткіна.

До цього часу Райкконен ще раз побував на піт-стопі на восьмому колі, а на дев'ятому остаточно зійшов з траси. Ріккардо протримається дещо довше. Він зійде з траси на 31-у колі, заявивши, що не може на цьому боліді витиснути більше. До цього часу він перебуватиме на 16-ій позиції з відставанням у одне коло.

Ріккардо зійшов через проблеми з болідом

На 23-у колі, коли Хемілтон та Феттель відправилися на піт-стоп, між ними на недовгий час опинився Ферстаппен. Та невдовзі голландець знову став третім. У цей час Боттас вже був на сьомій позиції. А на 29-у колі – на четвертій, з відставанням у 14 секунд від Ферстаппена. Останній відставав від двох лідерів на понад 24 секунди. Після піт-стопу Боттас на 30-у колі знову опуститься на шосту позицію. На 41-у колі Боттас вийде на четверту позицію.

Боттас фінішує четвертим

Попри сутички лідерів (якої не було, адже Феттель мав комфортну перевагу у мінімум дві секунди), найцікавіше було спостерігати за боротьбою за десяте місце між Брендоном Хартлі (Toro Rosso) та Маркусом Ерікссеном (Sauber). Успішнішим виявиться останній, який і потрапить в очкову зону. Хартлі ж фінішує аж 14-им.

Феттель фінішує першим. Для нього це третя перемога на гран-прі Бельгії. До цього він перемагав у 2011 та 2013 роках. За цим показником він зрівнявся з Хемілтоном, який перемагав у 2010, 2015 та 2017 роках. Окрім того, для німця це п'ята перемога на гран-прі у цьому сезоні (стільки ж у Хемілтона). Однак він і надалі продовжує відставати від британця. Цього разу йому вдалося скоротити відставання на 7 очок. Тепер у Хемілтона 231 бал, а у Феттеля – 214. На третій позиції і надалі Райкконен зі 146 очками. Однак до нього майже впритул наблизився співвітчизник з Mercedes Боттас, у якого 144 очки.

Вже через тиждень пілоти знову вийдуть на трасу. Цього разу це буде гран-прі Італії 2 вересня

Більше новин зі світу спорту читайте у розділі Спорт24