На старті гран-прі Австрії Шарль Леклер відстояв перше місце, яке здобув у кваліфікації та почав збільшувати відрив від переслідувачів. Водночас обидва пілоти Mercedes випередили на старті Макса Ферстаппена, в якого виникли проблеми.

Дивіться також: Син Шумахера в карколомній аварії злетів і не зміг продовжити гонку: відео

Хороший старт вдався Себастьяну Феттелю, який з 9-го місця піднявся на 4-у сходинку.

Однак невдалий піт-стоп зіпсував плани Себа. Команда німця не чекала, що Феттель заїде у бокси й не встигла вчасно вибігти, щоб замінити шини.

Згодом проблеми виникли у лідера загального заліку Льюїса Хемілтона. Льюїсу замінили переднє антикрило, що дозволило Феттелю знову вийти вперед.

Справжній прорив після невдалого старту вдався Ферстаппену. Макс спершу обігнав Феттеля, а згодом Боттаса й піднявся на другу сходинку. Своїм обгоном Ферстаппен змусив піти на черговий піт-стоп Феттеля, який відкотився на 5-у позицію.

На останніх колах Ферстаппен наздогнав лідера гонки Шарля Леклера. Нідерландець зумів випередити пілота Ferrari, хоча його обгін дуже контроверсійний. Судді після гонки розглянуть інцидент і винесуть остаточний вердикт щодо переможця гран-прі. Третім гран-прі Австрії завершив пілот Mercedes Вальттері Боттас.