Для того, щоб виграти чемпіонат, Хемілтону треба було фінішувати першим, у той час як його головний суперник – Себастьян Феттель з Ferrari не мав бути вищим за третю позицію. Варто додати, що якщо б німець не фінішував у очковій зоні, то Хемілтону достатньо було б бути і шостим.

Читайте також: Опубліковано календар Формули-1 на 2019 рік

І Феттель був близький до того, щоб віддати чемпіонство британському пілоту (про це буде дещо згодом). Він стартував лише п’ятим, у той час як Хемілтон напередодні виграв поул-позишн. Та поруч з пілотом Mercedes стартував ще один гонщик з Ferrari – Кімі Райкконен. І саме фін випередив суперника вже у першому повороті, вийшовши в лідери. Третім же був Валттері Боттас на Mercedes.

Феттель ж боровся з пілотом Red Bull Даніелем Ріккардо за четверте-п’яте місця. Закінчилося все тим, що німця розвернуло, і він опинився у кінці пелетону.

До цього з траси через зіткнення зійшли Фернандо Алонсо, а згодом і Ромен Грожан.

Варто додати, що Макс Ферстаппен з Red Bull стартував лише 18-им. Та вже через сім кіл голландець був у топ-5. Його ж напарник зійшов з траси через проблеми з технікою, і в перегонах було введено "віртуальну машину безпеки".

Читайте також: Син Міхаеля Шумахера виграв чемпіонат європейської Формули-3

Аж до піт-стопів Райкконен тримав позаду Хемілтона. Ферстаппен же вів боротьбу з Боттасом за третю позицію. Хемілтон перший відправився на піт-стоп та "перезувся" у Soft. Однак його гума не зуміла витримати усю гонку, і британець почав програвати час решті пілотам. Тож він згодом був змушений ще раз відправлятися на піт-стоп. Через що виїхав позаду Райкконена, Ферстаппена та Боттаса з відставанням від лідера на 11 секунд. На свіжій гумі Хемілтон зумів їхати швидше, і невдовзі обійшов свого напарника. Та на більше його не вистачило.

Незадовго до фінішу британець намагатиметься піти в атаку на Ферстаппена, та голландець зуміє відстояти другу позицію.

Щодо Феттеля, то за півтора кола до фінішу він вдало провів атаку на Боттаса, піднявшись на четверту позицію.

Гран-прі США ж виграв Кімі Райкконен.

Це перша перемога фіна за останні 5 років. Востаннє він перемагав ще на гран-прі Австралії у 2013 році.

А визначення чемпіона Формули-1 сезону 2018 відкладається, як мінімум, до наступного гран-прі. Це буде у Мексиці 28 жовтня.

Усі фото: twitter F1