Расистський скандал на матчі "Шахтаря" з "Динамо"

Нагадаємо, неприємний інцидент трапився на 74-й хвилині матчу між "Шахтарем" та "Динамо". Фанати киян почали кричати образливі вигуки, через що арбітр зупинив гру та забрав команди з поля. Тайсон не стримався, і підійшов до сектору, де сиділи вболівальники гостей, вдарив м'ячем по трибунах і показав непристойний жест. Однак за 7 хвилин матч було продовжено. Одразу ж Тайсон отримав відкладену червону картку за непристойний жест в сторону вболівальників "Динамо".

Дивіться також: "Шахтар" вдесятьох здолав "Динамо" у дербі: травма Мораеса та расистські вигуки (відео)

Як Тайсон отримав червону картку відео моменту

При цьому расистські вигуки з трибун довели Тайсона та Дентіньо до сліз. Їх довелося заспокоювати партнерам. Та навіть суперникам.

Читайте також: Зірковий футболіст Неймар підтримав бразильців "Шахтаря" після скандалу у матчі з "Динамо"

Як відреагував Тайсон на цей скандал після матчу

Тайсон вже відреагував на цей скандал. Він виклав допис в Instagram.

"Люблю свою расу, б'юся за свій колір, все, що роблю, для нас, для любові". Я ніколи не замовкну перед обличчям такого нелюдського і жалюгідного акту. Мої сльози були від обурення, неприйняття і безпорадності, що я не можу нічого зробити в цей момент. Але ми рано вчимося бути сильними і готові битися. Битися за наші права і рівність. Моя роль – битися, бити в груди, йти з піднятою головою і завжди продовжувати боротися. У расистському суспільстві недостатньо не бути расистом, ми повинні бути антирасистами. У футболі має бути більше поваги, у світі має бути більше поваги. Спасибі за всі повідомлення підтримки. Ми продовжуємо боротися. Ні расизму", – написав Тайсон.

Реакція "Шахтаря" та "Динамо" на расистський скандал

Керівництво "Шахтаря" та "Динамо" вже відреагували на інцидент, який трапився в очному матчі чемпіонату України.

Після матчу обидва клуби випустили на своїй офіційних сторінках в Twitter повідомлення щодо цієї ситуації. Також "Шахтар" на офіційному сайті опублікував відповідну заяву.

"Шахтар" виступає категорично проти будь-яких проявів расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов'язаної з ними нетерпимості. Не може бути жодного виправдання тим, хто завдає образи, ґрунтуючись на кольорі шкіри, релігійні або політичні переконання. Така поведінка неприпустима в цивілізованих країнах і футбольних чемпіонатах. УЄФА застосовує найсуворіші санкції до тих клубів і асоціацій, чиї вболівальники проявляють расизм на матчах.

"Шахтар" велика футбольна сім'я, якій такі принизливі інциденти приносять біль і розчарування. Ми засуджуємо подібну поведінку глядачів, завжди будемо виступати в підтримку і захист наших гравців. Закликаємо футбольні органи, клуби зупинити расизм на стадіонах",
– говориться в повідомленні.

Матч 14-го туру чемпіонату України з футболу завершився з рахунком 1:0 на користь "Шахтаря". Єдиний гол у матчі на 18 хвилині забив Сергій Кривцов. Після цієї перемоги "гірники" лідирують в українській першості, маючи 40 очок. Другою йде луганська "Зоря" з 28 очками. "Динамо" відстає від "Шахтаря" на 13 пунктів і йде третім.